• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlada u januaru na "testu" Svetske banke

Izvor Beta

Direktorka Svetske banke za Zapadni Balkan Elen Goldstin najavila je danas da bi ta institucija u februaru ili martu naredne godine Srbiji mogla da odobri 250 miliona dolara.

 Vlada u januaru na "testu" Svetske banke Izvor: MONDO - Petar Stojanović

Izvor: MONDO - Petar Stojanović

Svetska banka je namenila Srbiji paket od 500 miliona dolara kao budžetsku podršku i pomoć srpskoj vladi da sprovede reforme.

Goldstin je u Vestima B92 rekla da je zamišljeno da ta međunarodna finansijska institucija prvu fazu reformi podrži sa 250 miliona dolara.

"Kako bismo osigurali da se reforme nastave, planirali smo i dodatna sredstva u narednim fazama ali pošto se uverimo u ispravnost poteza i ozbiljnost reformi u prvoj fazi", rekla je ona.

Kako je Goldstin navela, podrška koja će ići u srpski budžet podrazumeva da će biti novca za otpremnine, podršku nezaposlenima i finansiranje različitih programa koji će onima koji ostanu bez posla omogućiti da nađu druge poslove ili da se prekvalifikuju za druga zanimanja.

Ona je rekla da očekuje da će Svetska banka sredinom januara moći da izvrši procenu da li je Srbija preduzela sve što treba kako bi sredstva bila odobrena.

"Potrebno je da vidimo sasvim jasan pravni okvir koji će omogućiti restrukturiranje preduzeća. Vlada najpre mora da pošalje predlog izmena zakona o privatizaciji i stečaju na glasanje u Skupštinu Srbije. To je ključna stvar", kaže Goldstin.

Istakla je da je važno da Vlada Srbije nastavi utvrđivanje planova za svako pojedinačno preduzeće u restrukturiranju i to tako što će krenuti od većih i važnijih.

"Pošto u Vladi već rade na tome, mi očekujemo da ćemo u januaru ili do februara moći da procenimo da li su na dobrom putu. Za sada sve ukazuje da jesu. Mislim da ćemo onda, u februaru ili martu moći da odobrimo ta sredstva", rekla je direktorka Svetske banke za Zapadni Balkan.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image