• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mihajlović: Zadužujemo se zbog opstanka Srbije

Izvor Tanjug

Ministarka energetike Zorana Mihajlović izjavila je danas da je istina da se vlada zadužuje, ali da to čini zbog opstanka i razvoja Srbije.

Vlada to ne čini zbog ostanka na vlasti, kako je to radila prethodna vlada na čijem su čelu bile demokrate, rekla je ona.

Mihajlović je, u izjavi Tanjugu, povodom kritika koje je na račun državne ekonomske politike iznela Demokratska stranka, podsetila da je JAT imao godišnje gubitke od 3,7 milijardi dinara, a da će "Er Srbija", nastao upravo tokom mandata ove vlade, sledeće godine povećati bruto domaći proizvod za najmanje jedan odsto.

"Kada je reč o poljoprivredi i sistemu navodnjavanja za koji nas često prozivaju, Srbija ima gotovo najniže prinose po hektaru, tri puta manje od Hrvatske a trideset puta manje od Holandije", podsetila je Mihajlović, koja je i potpredsednica Srpske napredne stranke.

Prema njenim rečima, apsolutno je pozitivno opredeljenje vlade da Srbija iskoristi svoje potencijale u poljoprivredi i ne može se negirati da sadašnja vlada nešto konkretno preduzima po tom pitanju.

Mihajlović je podsetila na niz projekata u energetici, kao što su izgradnja novog bloka elektrane u Kostolcu ili javni poziv za izgradnju malih hidroelektrana, ali i činjenicu da je država obezbedila besplatan gas, struju i grejanje za socijalno najugroženije građane...

Ona je istakla i da su pripremjeni zakoni koji treba da omoguće stvaranje zelene ekonomije i otvaranje radnih mesta.

"Frustracije opozicije donekle mogu da razumem, ali moramo da idemo napred i maksimalno se trudimo da državu izvedemo iz ovog teškog stanja", rekla je Mihajlović.

DS je juče, povodom gostovanja vicepremijera i lidera SNS Aleksandra Vučića na TV B92, kritikovala Vladu Srbije zbog toga što, kako je ocenjeno, nema nijednu meru za izlazak Srbije iz krize.

Ta stranka je danas saopštila da je neprimereno da ministarka energetike Srbije iz posete Rusiji, gde je, prema najavama prvog potpredsednika Vlade, primljena na najvišem državnom nivou, daje stranačke izjave.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Beli

Pametnija je kad cuti.

observer

Aj da se zaduzuju pa da ulazu u razne projekte kako bi oplodili kapital, ali oni se zaduzuju kako bi popunili rupe u budzetu, a usput malo napunili sopstvene dzepove.

special image