• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sindikati traže sastanak sa Dačicem ili Vučićem

Izvor Beta

Samostalni industrijski sindikati zatražili su danas hitan sastanak s premijerom Srbije ili prvim potpredsednikom Vlade.

Na sastanku sa Ivicom Dačićem ili Aleksandrom Vučićem bi se razgovaralo o rešavanju problema preduzeća u restrukturiranju.

U otvorenom pismu predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, Dačiću i Vučiću, tih sedam sindikata, članova Saveza samostalnih sindikata Srbije, ističu da će, ako do tog sastanka ne dođe u roku od pet dana, organizovati proteste ispred Vlade Srbije i Ministarstva privrede.

Navodi se da su sindikati primorani na radikalniju borbu za radnička prava, s obzirom na to da se ministar privrede Saša Radulović oglušuje o zahteve i predloge sindikata i poslovodstava preduzeća u restrukturiranju.

"Niko ne zna šta radi ministar privrede Saša Radulović. Jedino su nam poznati rezultati njegovog rada, a oni su 'zadatak izvršen - radnika i preduzeća u restrukturiranju više nema'. Radnici se pitaju da li je to i politika Vlade Srbije", navode industrijski sindikati Srbije u pismu koje je medijima poslao Samostalni sindikat metalaca.

Oni podsećaju da je krajem oktobra održan sastanak na kojem su prisustvovali predstavnici sindikata i direktori 130 preduzeća u restrukturiranju i da je tada poslat dopis ministru privrede s predlozima rešenja problema tih preduzeća, na koje on nije reagovao.

"Nakon zahteva za 'ličnim kartama' preduzeća u restrukturiranju, ministar Radulović sada insistira na proceni kapitala, čime samo 'kupuje vreme' i zaustavlja život u ovim preduzećima, umesto da stvara uslove da privreda funkcioniše, da se povećava proizvodnja, zapošljavaju radnici i da se s potencijalnim strateškim partnerima rešava sudbina ovih preduzeća", ističu industrijski sindikati.

Otvoreno pismo potpisali su predsednici samostalnog sindikata poljoprivrede, sindikata građevinarstva, sindikata šumarstva i prerade drveta, sindikata industrije tekstila, kože i obuće, sindikata energetike, sindikata hemije i nemetala i sindikata metalaca Srbije.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

kv

ima li nesto u ovoj drzavi,a da se vucic ne pita?

special image