• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Do kraja godine računi EPS i za polupismene

Izvor Beta

Ministarstvo energetike očekuje da mu Elektroprivreda Srbije do kraja godine dostavi novi izgled računa za struju, koji i "nedovoljno pismenima mora da bude jasan".

"Očekujemo od Elektroprivrede i nadam se da ćemo do kraja godine dobiti predlog novog izgleda računa. Račun za električnu energiju mora da bude potpuno jasan i onome ko nije dovoljno pismen, da vidi koliko je potrošio, za šta je potrošio, koliko treba da plati ili koliki je dug", kazala je danas resorna ministarka Zorana Mihajlović, koja je  u Kruševcu gde je razgovarala sa građanima.

On je rekla da su i građani u Kruševcu najviše postavljali pitanja  u vezi sa strujom, ali ne o reprogramu, "jer je za njega jasno da postoji i da je država sve učinila da ljudi dobiju mogućnost da isplate svoje dugove", već o nedovoljnoj informisanosti postrošača.

"Distrubucije i EPS moraju da se okrenu potrošačima, a ne da budu okrenuti sami sebi. Uzeće vam ih neki drugi prodavac koji će se svakako u narednih godinu ili dve pojaviti, jer mi otvaramo tržište električne energije", kazala je ona i pohvalila praksu direktora kruševačke distribucije koji svakog četvrtka prima potrošače.

Odgovarajući na pitanje o repogramu dugova toplanama, ona je kazala da je Ministarstvo pokušalo da prekine začarani krug dugovanja toplana prema robnim rezervama ili "Srbijagasu", kao i da je od toplana zatraženo da one krenu u reprogram ka stanovništvu.

"Insistiraćemo da se to uradi, jer ćemo od 2015. godine imati merenje po potrošnji i ako do tada ne budemo rešili pitanje dugovanja imaćemo problem", rekla je ona.

Gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić, podsetivši da su njegova vrata za prijem sugrađana otvorena svake subote, zahvalio je ministarki što je danas primila stotinak Kruševljana i sa njima razgovarala o, kako je kazao, problemima koje lokalna samouprava bez njene podrške i pomoći ne može da reši.

Ministarka Mihajlović je do sada imala deset ovakvih susreta sa građanima u Beogradu, Šapcu, Leskovcu i Pančevu.

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

potrosac

sramota je nazvati kupce polupismenim,zato sto vasa (plata zavisi od nas potrosaca)a ne obrnuto,i dok le god nebudete shvatili da jo to tacno,uvek ce mo imati problema mi sa vama a i vi sa nama,treba da imate postovanja na spram oni od koga zavisite,

maja

sta vredi racun ni ona ga nerazume a to obican narod moze da vidi samo koliki je iznos i da na kraju shvati da ga nemoze platiti.U svakom slucaju nema popusta i gde idu i kome idu te pare.

miks

Pa sadasnji racun ne razume ni doktor nauka, sto znaci da smo svi polu pismeni

special image