• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Program podrške akademcima

Završna radionica projekta "Napredni program za preduzetništvo", uz dodelu 80 sertifikata polaznicima, održana je u utorak na beogradskom Elektrotehničkom fakultetu.

Završna radionica projekta "Napredni program za preduzetništvo", uz dodelu 80 sertifikata polaznicima, održana je u utorak na beogradskom Elektrotehničkom fakultetu.

Cilj tog programa je ohrabrivanja akademaca da sami započnu posao.

Projekt je finansirala Evropska unija a realizovala Evropska agencija za rekonstrukciju.

U toku treninga, za deset dana rada, obradjene su glavne komponente preduzetništva od stvaranja dobrih ideja i pravljenja biznis plana, rečeno je na skupu.

To je pilot projekat Elektrotehničkog fakulteta u koji su uključeni studenti završnih godina tehničkih fakulteta, sa ciljem da se pomogne razvoj veština preduzetništva na tim fakultetima.

Odluka da se započne sopstveni posao jedna je od najvećih a možda i najtežih, jer predstavlja izazov koji može da donese uspone i padove, naizgled nepremostive prepreke ali i velika dostignuća, rekla je polaznicima rukovodilac projekta Vladana Likar Smiljanić.

"Ukoliko ste sebi postavili ovaj cilj, onda treba dobro da upoznate sebe, da steknete odredjeno znanje i razvijete veštine, potrebne za vodjenje sopstvenog preduzeća", poručila je Likar Smiljanić.

Skupu su prisustvovali ministarka telekomunikacija i informatičkog društva Aleksandra Smiljanić i rektor Univerziteta u Beogradu Branko Kovačević.

Prisustvovali su i Dejvid Miler iz tima ECORYS zaduženog za sprovodjenje "Programa podrške razvoju preduzeća i preduzetništva" u Srbiji, u okviru kojeg se realizuju projekti koje finansira Evropska unija preko Evropske agencije za rekonstrukciju, i drugi gosti.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image