• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EPS tvrdi da ne naduvava kamate

Elektroprivreda Srbije je poručila danas da neke ocene kako su neplaćeni računi za struju uvećani čak 60 i 70 odsto - nisu tačne.

U saopštenju se navodi da EPS poštuje Odluku Ustavnog suda Srbije iz jula 2012. godine kojom je određeno da se umesto konfornom metodom kamata na kašnjenje u naplati računa za utrošenu električnu energiju obračunava prema metodi prostog interesnog računa, tj. linearnim obračunom kamate.

Tu istu metodu primenjuje i Privredno društvo „EPS Snabdevanje", koje snabdeva kupce od 1. jula ove godine, navodi se u saopaštenju EPS-a.

Ocena Centra za zaštitu potrošača "Forum" iz Niša - da su neplaćeni računi za utrošenu električnu energiju uvećani za čak 60 do 70 odsto - krajnje je  proizvoljna. Na inicijativu Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine od marta ove godine tri puta dužnicima je pružena mogućnost da plaćanjem na rate, uz otpis kamate, reše nagomilane dugove za neplaćenu električnu energiju.

Popusti dati u reprogramu mnogo su veći od iznosa obračunate kamate, a mogućnost izmirenja duga na čak 120 rata niko u Srbiji do sada nije ostvario.

Od 15. avgusta do 30. novembra je aktuelno potpisivanje sporazuma o reprogramu, koji prediviđa otpis duga od čak 40 odsto, ako dužnik plati jednokratno 60 odsto duga, podseća EPS. Ako žele da plate na rate, dužnici to mogu da izmire na 12 do 120 rata, zavisno od visine duga, dok je otpust dela duga uz plaćanje na rate od 35 do 15 odsto.

Obustava isporuke električne energije radi se isključivo po nalogu "EPS Snabdevanja" za dugovanja kupaca prema tom preduzeću, a svi dužnici prema privrednim društvima za distribuciju električne energije imaju mogućnost da potpišu sporazum o reprogramu duga, navodi se  na kraju saopštenja.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

cruelmil

Lazu! Pojedini racuni pokazuju da kilovat sat utrosene energije naplaciju i 120 dinara!!!!

special image