• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Futožanin deli 40 tona kupusa sirotinji

Izvor Fonet

Proizvođač futoškog kupusa Rajko Gligorić inajavio je da će podeliti 40 tona kupusa.

Kaže da više voli da ga da besplatno onima koji uz mizerne plate jedva sastavljaju kraj s krajem, nego da gleda koliko nakupci na njemu zrađuju, ucenjujući proizvođače.

"Pozivam sindikate u preduzećima koja ne isplaćuju plate zaposlenima ili su one minimalne, nedovoljne za puki život, da se organizuju, dođu na naše njive i seku kupus, rekao je Gligorić novosadskom "Dnevniku".

Ima u gradu gladnog sveta, neka se organizuju preko firmi i dođu, da seku kupus, kaže Glogorić ozlojeđen što je čuveni vojvođanski brend "spao na mizernih dva do tri dinara za kilogram, dok ga prekupci prodaju za 15 dinara".

"Da bih posekao pet tona kupusa, troškovi su mi 6.000 dinara. Pet tona je, pod uslovom da dobijem tri dinara, 15.000 dinara. Dok platim radnike 6.000 dinara, určunam troškove mehanizacije i sve inpute u proizvodnji, nemam ni za seme. Sve su prilike da ću značajno smanjiti proizvodnju, možda ću je svesti na svega jutro, koliko mogu proizvesti za poznatog i sigurnog kupca, jer ovo je čista propast", rekao je Gligorić.

On je podsetio da su za ovu kulturu tržišni uslovi loši već nekoliko godina, a da je lane otkupna cena krenula s 20 dinara da bi završila na četiri ili pet. Međutim, kupus je sada pao na najniže grane.

Drugi, možda i veći problem je to što futoški kupus gubi ugled, umesto da se ulažu svi napori da to bude prepoznatljiv i dragocen proizvod od nacionalnog značaja, dodaje list.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image