• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rusi hoće da kupe Simpo

Izvor Fonet

Kompanija Delo iz Moskve izrazila interes i spremnost da kupi državni paket akcija Simpa iz Vranja-

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa vlasnikom ruske grupe kompanija Delo iz Moskve Sergejom Nikolajevičem Šiškarjovom, koja je izrazila interes i spremnost da kupi državni paket akcija Simpa iz Vranja, saopšteno je danas iz Vlade.

Kompanija Delo, jedna od vodećih u Rusiji, izrazila je interes da, nakon kupovine državnog paketa akcija, unapredi poslovanje Simpa povećanjem proizvodnje i prodajom, naročito na tržištu u svojoj zemlji.

Ruski partner izrazio je i spremnost da putem dokapitalizacije investira u poboljšanje i unapređenje tehnologije, povećanje kapaciteta i očuvanje svih radnih mesta u Simpu, navodi se u saopštenju.

Vučić je podržao predloge predstavnika grupe Delo vezane za privatizaciju Simpa i naglasio značaj očuvanja postojećih i otvaranja novih radnih mesta, kao i razvoja kompanije iz Vranja.

Svi učesnici sastanka saglasili su se da se u cilju podrške realizaciji tog dogovora maksimalno brzo, transparentno i u skladu sa zakonima ubrzaju svi postupci nadležnih državnih organa u postupku konverzije poreskih obaveza Simpa u vlasništvo države.

Postignuta je i saglasnost da se do okončanja procesa prodaje državnog paketa akcija, obezbede potrebni uslovi da Simpo nastavi nesmetan proces proizvodnje i realizaciju svih ugovorenih, a naročito izvoznih poslova.

U nastavku aktivnosti predstavnici kompanije Delo boraviće u Vranju i obići sve fabrike i pogone u sastavu Simpa.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image