• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odobreno povećanje PDV na 10 odsto

Izvor Beta

Vlada Srbije usvojila je Predlog zakona o izmeni i dopuni Zakona o porezu na dodatu vrednost u kojem se predlaže povećanje niže stope poreza na dodatu vrednost sa osam na 10 odsto.

 Odobreno povećanje PDV na 10 odsto Izvor: MONDO - Petar Stojanović

Izvor: MONDO - Petar Stojanović

Osim toga, usvojen je i predlog za povećanje poreske stope po kojoj se oporezuje promet i uvoz personalnih računara i komponenti za personalne računare sa osam na 20 odsto.

Te izmene zakona, kako je saopštila vladina Kancelarija za saradnju s medijima, trebalo bi da doprinesu smanjenju budžetskog deficita, fiskalnoj konsolidaciji i održivoj ekonomskoj i finansijskoj stabilnost Srbije.

Na sednici Vlade usvojen je i Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o porezu na dobit pravnih lica, Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o porezu na dohodak građana i Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje.

Usvojen je i Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji, kao i Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o budžetskom sistemu i Predlog zakona o izmeni zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju.

Vlada je usvojila i Predlog zakona o umanjenju neto prihoda zaposlenih u javnom sektoru, kao i Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o platama državnih službenika i nameštenika, kojim se predviđa od 1. januara 2014. godine umanjenje mesečnih zarada većih od 60 hiljada dinara.

Usvojen je Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o duvanu čija će primena, kako se očekuje, suzbiti nelegalni promet duvana i duvanskih proizvoda.

Ti predlozi zakona su upućeni Skupštini Srbije na razmatranje po hitnom postupku.

Tagovi

Komentari 17

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jes Ja

5 eur cariniku, i kupis pc preko, to ce biti. Jos ces i da ustedis, sa tim da ce se vratiti celokupan pdv iz eu.

Edward Hyde

Vlada Srbije, koja je poznata kao rastimovani orkestar, koja vecito vodi bitke sa vetrenjacama u diskusiji opozicije i vladajuce strane, usvaja ove zakone o povecanju poreza i budzeta i "pre roka"... Kako je njima dobro!

sta reci....

Vreme je za revoluciju definitivno....

special image