• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Probijen najduži tunel kod Dimitrovgrada

Izvor mondo.rs

Tunel "Progon" probijen je na obilaznici kod Dimitrovgrada, najtežoj deonici Koridora 10. Značaj probijanja tunela za ceo projekat je veoma veliki, rekao je za RTS ministar Aleksandar Antić.

Radovi na ovom delu puta su značajni jer je tunel dug oko jednog kilometra i jedan je od najdužih na Koridoru.

Radovi idu po planu, a izvodi ih grčka firma "Terna".

Pored tunela "Progon" gradi se još jedan tunel dužine oko 300 metara. Vrednost svih radova je oko 41 milion evra. Planirano je da radovi budu završeni do kraja naredne godine.

Ministar saobraćaja Aleksandar Antić rekao je za RTS da je taj projekat veoma značajan i da će tunel danas biti probijen.

Radovi na tom delu puta bili su zaustavljeni zbog bankrota "Alpine", koja je bila izvođač radova.

"Kada su u pitanju radovi za koje je Alpina bila zadužena, tender za radove na delu puta između Pirota i Dimitrovgrada raspisan je 15. novembra", naveo je Antić i dodao da je 19 firmi preuzelo dokumentaciju.

Za deo obilaznice oko Dimitrovgrada, s obzirom na to da je reč o projektu koji finansira Svetska banka, kako je rekao, i dalje se čeka saglasnost za raspisivanje tendera.

Antić očekuje da će to biti završeno do 15. decembra, odnosno najkasnije do kraja godine.

Komentari 7

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Merak

Kakvi sve "pametnjakovići" daju sebi pravo da komentarišu (čitaj: lupaju k'o Maksim po diviziji), a pojma nemaju ni šta govore, ni da li to ima veze sa ovom tematikom. I šta sad ako je 1 km tunel? Vama je to malo? A Srbija je Alpska zemlja, pa da imamo 10-okilometarske tunele, ili je primorska zemlja, pa da imamo isto tolike tunele ispod mora (Bosfor se inače gradio mnogo godina). Ovom svetu se ne može ugoditi. Redakcijo Monda, molim vas da vratite staro antibot pitanje umesto ovog prelakog, vratite ono sabiranje 2 broja, kako ne bi svako komentarisao.

CIka Nikola

@Merak E nek' si im rekao!

Oro

ja reko tunel ima 10 ili 20 km, kad ono 1 km. Sta bi bilo da je 17 km kao sto je tunel Gothard u Svajcarskoj ili Arlberg tunel u Austriji sa ca. 14 km, San Bernardino sa 6,7 km, na autoputu A3 Kerenzerberg Chur-Cirih 5,8 km. Karavanke tunel sa 7,9 km. To su tuneli.

special image