• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuen ostaje na čelu Saveta stranih investitora

Izvor Tanjug

Predsednik Izvršnog odbora Sosijete ženeral banke Frederik Kuen reizabran je danas za predsednika Upravnog odbora Saveta stranih investitora (FIC).

Kuen je ponovo izabran posle odluke Saveta da bude imenovan na tu funkciju početkom septembra, saopštio je FIC.

On je rekao da će Savet nastaviti da se zalaže za unapređenje poslovnog okruženja, bolje sprovođenje zakona i pojednostavljenje administrativnog okvira u Srbiji.

"Nova uprava će odlučno raditi na sprovođenju preporuka Saveta kako bismo unapredili uslove poslovanja i podigli konkurentnost srpskog tržišta", poručio je.

Generalni direktor Telenora u Srbiji Uve Fredhajm izabran je za potpredsednika Saveta u funkciji zamenika predsednika, a direktor za korporativne i regulatorne poslove za CEFTA region u kompaniji Britiš Ameriken Tobako, Srđan Lazović, za potpredsednika Saveta u funkciji portparola udruženja.

Ostali članovi Upravnog odbora su generalni direktor Karlzberga za Srbiju i jugoistočnu Evropu Gabor Bekefi, generalni direktor Delez Srbija Džon Kiricis, generalni direktor Fijat automobila Srbija Antonio Ćezare Ferara, generalni direktor Lafarž Srbija Dimitrije Knjeginjić, regionalni direktor Nestle Adriatik Ansgar Borneman i komercijalni direktor Pepsika za zapadni Balkan Mihalis Orfanoudakis.

Savet trenutno okuplja 130 kompanija, koje su uložile više od 20 milijardi evra, sa učešćem od 17,5 odsto BDP-a u 2012. godini, i koje direktno zapošljavaju više od 95.000 ljudi u Srbiji.

Kroz podršku i aktivan angažman članstva, Savet nastavlja da bude strogi zaštitnik interesa poslovne zajednice i istovremeno pouzdan partner Vladi, navedeno je u saopštenju.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image