• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Hipolu sad i kotlarnica "pravi pare"

Izvor Tanjug

U fabrici granulata "Hipol" u Odžacima svečano puštena u rad kotlarnica na biomasu, koja ne samo što manje zagađuje okolinu već i dnevno uštedi do 7.000 evra na mazutu.

Direktor Hipola, Pavel Petrović, rekao je da je menadžment fabrike pre godinu dana izračunao da bi pri tadašnjoj potrošnji energije fabrika najdalje za godinu dana morala biti zatvorena, pa je tim stručnjaka našao rešenje u uvođenju kotlarnice na biomasu.

Vrednost investicije izgradnje kotlarnice na biomasu je 400.000 evra, a kako je kazao direktor Petrović, kotlarnica će samu sebe otplatiti za dva meseca.

Konkurencija za pet ambalažu

Na pitanje kako da se reši problem otkupa PET ambalaže, s obzirom na to da je to pitanje u Hrvatskoj uređeno, pa otkupljivači u Srbiji imaju veliku konkurenciju od strane hrvatskih koji nude mnogo povoljnije uslove, ministarka energetike je rekla da je u proceduri predlog zakona o upravljanju otpadom i da će po njegovom donošenju, ta oblast biti potpuno uređena.

Ministar energetike, razvoja i zaštite životne sredine Zorana Mihajlović, koja je kotlarnicu pustila u rad industrijsku, napomenula je da je reč o prvom postrojenju te vrste u regionu koje je od velikog značaja za zaštitu životne sredine.

"Kotlarnica ima veliki značaj za zaštitu životne sredine jer značajno smanjuje zagađenje pošto se njenom upotrebom dvostruko smanjuje upotreba mazuta", rekla je Mihajlovićeva novinarima.

Prema njenim rečina Hipol je jedna od najčistijih i najuređenijih fabrika u Srbiji i odličan primer timskog rada zaposlenih, menadžmenta i zaštitnika kapitala.

Ona je kazala da se nada da će "Hipol" biti primer drugim fabrikama u Srbiji, po načinu borbe za povećanje energetske efikasnosti, naglasivši da su u svim preduzećima najveći problem troškovi.

Hipol je ove godine proslavio 30 godina poslovanja i jedina je fabrika polipropilena na prostorima bivše Jugoslavije.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image