• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NIS puni oko 10 odsto republičkog budžeta

Izvor Tanjug

Naftna industrija Srbije (NIS) jedna je od najuspešnijih kompanija u Srbiji i regionu, koja u prihodima u republičkom budžetu učestvuje sa oko 10 odsto, rečenou razgovoru Ivice Dačića i Aleksandra Djukova.

U NIS je do sada uložena 1,5 milijarda evra i planirano je, kako je rečeno, da se investira još toliko, saopšteno je iz Vlade nakon sastanka predsednika Vlade Srbije Ivice Dačića i predsednika Upravnog odbora Gaspromnjefta (većinskog vlasnika NIS-a) Aleksandra Djukova.

Premijer Dačić je posebno istakao da je NIS postao drugi izvoznik Srbije i za 10 meseci ove godine zabeležio je rast izvoza za 63 odsto u odnosu na prošlu godinu.

"Uplate NIS-a u budžet Srbije beleže stalni rast. U prošloj godini i prvih devet meseci ove godine NIS je, po osnovu različitih poreza, u budžet Srbije uplatio 182 milijarde dinara, što je oko 10 odsto prihoda u republičkom budžetu", rečeno je na sastanku.

Ocenjeno je da je NIS dodatno učvrstio pozicije na tržištu i u 2013. godini zabeležio rast od 15 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bane

Da je državna trošila bi 10 posto budzeta

special image