• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mladenović: Neće biti povećanja poreza od 80 odsto

Izvor MONDO/Agencije

Član Privremenog veća Beograda iz redova DSS Andreja Mladenović demantovao je danas da je najavio povećanje poreza na imovinu u glavnom gradu od 80 odsto.

On je agenciji Beta rekao da je pogrešno interpretirana njegova izjava u intervjuu za današnje izdanje dnevnog lista "Politika".

"Moja izjava je loše preneta. Privremeno veće je donelo odluku da se ograniči rast tog poreza u sledećoj godini do 80 odsto, to ne znači da će svima porez biti veći za taj iznos", kazao je Mladenović.

Kako je dodao, porez na imovinu trebalo bi da bude veći za iznos naknade za korišćenje gradskog građevinskog zemljišta, koju Beograđani neće plaćati od 2014. godine.

"Mi smo odbili predloge da povećanje bude do 300 ili 400 odsto i stavili smo ograničenje da porez ne može biti veći od 80 odsto u odnosu na prošlu godinu", kazao je član Privremenog veća iz redova DSS.

Ovim povodom danas se oglasila i Demokratska stranka koja je odbacila navode da je prethodna gradska vlast planirala povećanje poreza na imovinu u Beogradu koje bi bilo veće od 300 procenata, dodajući da je na nivou Republike donet Zakon o porezu na imovinu.

Doskorašnja predstavnica DS u Privremenom organu, Tatjana Pašić, koja je danas saopštila da podnosi ostavku na tu funkciju, tvrdi da prethodna Gradska vlast nije to planirala.

"Nismo mi planirali. To je prosto zakon koji je donet na nivou Republike i koji smo morali da sprovedemo, a mi smo doneli meru koja bi bila prilagođena građanima da ne bi osetili to veliko povećanje", rekla je Pašić na konferenciji za novinare.

Bivši gradski sekretar za finansije Renata Milić Radujko izjavila je danas da je ona potpisala predlog koji je usvojio Privremeni organ da porez u Beogradu bude povećan za maksimalno 80 odsto.

Milić Radujko je podsetila da je u maju ove godine, Vlada Srbije predložila izmene zakona o porezima na imovinu koje su, kako tvrdi, takve da bi u Beogradu, uglavnom stari stanovi, imali povećanje za 300 do 400 odsto.

DS je tada, tvrdi Milić Radujko, upozoravala na to i poslanici te stranke u Skupštini Srbije su podnosili amandmane i argumentovano izlagali da će doći na teret Beogradu i Beograđanima.

Na pitanje kako je došlo do računice o povećanju od 80 odsto, Milić Radujko je rekla da uopšte nije u pitanju računica, već da je u pitanju koliko će Beograd da izgubi od poreza na imovinu izmenama navedenog zakona.

Ona je dodala i da nije u pitanju samo Zakon o porezu na imovinu, nego i Zakon o porezima na dohodak građana, i još neki zakoni koji će sad ponovi biti aktuelni.

"Nadam se da će Vlada sada to da shvati i promeni neke stvari zbog Beograda," rekla je Milić napominjući da bi povećanja poreza na uglavnom stare stanove bila ogromna.

Ona je dodala da je zajednički stav bio da to bude do 80 odsto povećanja jer biće i manjih povećanja od tog procenta.

Tagovi

Komentari 8

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

paja

Nije šija, nego vrat

Gordana

Sigurna sam da ce porezi biti drasticno povecani.MMF kada je dosao u SRbiju nije mogao da shvati, da toliko gradjana ima kuce i stanove u svom vlasnistvu.Znala sam da je samo pitanje trenutka,kada ce krenuti u pljacku.Evo krenulo je.Visokim porezima se teraju ljudi kao u Grckoj, da prodaju budzasto stanove.A sutra ko ih kupi ce im iznajmiti za novac.Vasnici stanova ce biti podstanari u svojim otetim stanovima zbog poreza.To je udar na siromasnijh sloj.To je cilj Globalista da se sirotinja razvlasti,i u svemu zavisi od njih.Globalisti zele da raspolazu nasim zivotima.Porez je pocetak tog zavrsnog udara.Srbijo, progledaj,otvori sirom oci!

zoran

otimacina, ne znaju nista drugo, neznaju da zaposle ljude.

special image