• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nova industrijska strategija Srbije do kraja 2015.

Izvor Beta

Nova godina je za privredu godina velikog zaokreta a strategija će pokazati kuda će zemlja ići u narednih 15 do 20 godina, kaže predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Željko Sertić.

Serić je izjavio da je Srbiji potrebna nova industrijska strategija i ocenio da će naredna godina za privredu zemlje biti godina velikog zaokreta.

On je novinarima u PKS-u kazao da će do kraja naredne godine Srbija dobiti dokument koji će pokazati kuda će zemlja ići u narednih 15 do 20 godina, a to će biti i osnova za razvoj srpske ekonomije.

Prema njegovim recima, najava donošenja zakona o radu, privatizaciji, o planiranju i izgradnji i o stečaju je za privredu dobra, ali nije dovoljna i da je za promenu uslova poslovanja i zadovoljstvo investitora potrebna promena nekoliko stotina ljudi i navika.

"Ono što uradimo i kako uradimo u narednoj godini biće manje ili više stabilan temelj na kome ćemo graditi naše poslovne perspektive, svi zajedno i pojedinačno, i na tome ćemo kreirati podsticajno poslovno okruženje na duži rok", kazao je Sertić.

On je dodao i da je aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) koji je u pripremi, dobar, kao i da će početak pregovora sa EU biti jasan i snažan signal domaćim i stranim investitorima da mogu da dođu u Srbiju i da razgovaraju.

Sertić je najavio i da će u narednoj godini PKS nastaviti da jača unutrašnje kapacitete za zastupanje i podršku privredi, u zemlji i svetu, ali i pred državnim institucijama i pred poslovnim okruženjem.

Razvićemo postojeće i uvoditi nove servise za domaće kompanije i strane ulagače, a proširićemo i ofanzivu u promociji investicionih i izvoznih potencijala Srbije, kazao je predsednik PKS-a.

Prema njegovim rečima PKS će podržati i opštine i gradove u predstavljanju projekata i poboljšanju poslovnog ambijenta za brži i održiv lokalni razvoj.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image