• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Produžen rok za konkurs "Pokreni se za posao"

Izvor Tanjug

Nacionalni konkurs "Pokreni se za posao", koji je pokrenula kompanija "Filip Moris", produžen je zbog velikog interesovanja do 15. januara 2014. godine.

U proteklih pet godina tim programom pokrenuto ili unapređeno 278 malih i porodičnih preduzeća širom Srbije i omogućeno zaposlenje za preko 1.000 ljudi.

Već petu godinu za redom kompanija Filip Moris u saradnji sa nevladinom organizacijom ENEKA pomaže građanima Srbije da kroz samozapošljavanje i realizaciju dobrih preduzetničkih ideja obezbede bolju budućnost za sebe i svoje porodice.

Ono što izdvaja ovaj program od ostalih programa lokalnog ekonomskog razvoja u zemlji, ali i širem regionu, jeste činjenica da sva preduzeća uspešno posluju i razvijaju se, dok je prosečna uspešnost novoosnovanih malih preduzeća u Srbiji tek 20 odsto.

Ključ uspeha leži u jedinstvenoj metodologiji kako selekcije tako i dodatnih programa podrške koji preduzetnicima često znače i više od finansijske pomoći.

"U 2013. godini smo prešli preko 30.000 kilometara kako bismo došli do svakog potencijalnog preduzetnika koji ima dobru poslovnu ideju. Savetodavna pomoć, stručne i poslovne obuke ali i podrška u pogledu plasmana proizvoda, marketinga, pozicioniranja na tržištu, upravo su segmenti koji početnicima u biznisu predstavljaju najveći izazov za dalje napredovanje, a mi im ovu podršku omogućavamo 365 dana u godini," rekao je menadžer programa "Pokreni se za posao" Milivoje Jovanović, iz nevladine organizacije ENEKA.

Novi ciklus konkursa koji će pomoći pokretanje još 100 novih malih preduzeća u Srbiji trenutno je u toku. U protekla dva meseca, održano je 40 informativnih sastanaka u gradovima i opštinama širom zemlje na kojima je prisustvovalo više hiljada potencijalnih preduzetnika.

Kompanija Filip Moris je u proteklih deset godina od kako uspešno posluje u Srbiji  uložila više od 14,5 miliona dolara u realizaciju programa poput Pokreni se za posao" ali i mnogih drugih koji na veoma konkretan način pomažu razvoj i napredak Srbije, navedeno je u saopštenju.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

beli

Kako li bi tek izgledala Srbija da oni nisu pomogli, mislim ta ENEKA. Blago nama, 14,5 miliona. Malo lije?

special image