• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pokrenuta visoka peć u Smederevu

Izvor Beta

U pogonu proizvodnje gvožđa u Železari Smederevo danas je zaduvana visoka peć broj 2 i time je, nakon mesec i po dana remontnih aktivnosti na čitavom proizvodnom toku, u fabrici ponovo pokrenuta proizvodnja.

U cilju pripreme sintera pogon Aglomeracije započeo je rad već 3. januara ove godine, a za dva do tri dana očekuje se da prve količine tečnog gvožđa budu transportovane ka pogonu Čeličana, saopštila je Železara Smederevo.

Plan je da se proizvodnja odvija u kontiuitetu uz neophodan tehnološkim minimum koji se odnosi na raspoložive sirovine što čini najmanje 45 dana rada.

Zaposleni primarne proizvodnje, koji čine trećinu od ukupnog broja radnika Železare, nakon godišnjih odmora i delom plaćenih odsustava vratili su se na posao, a ostatak zaposlenih nakon božićnih praznika sukcesivno će se vraćati u pogone glavnog proizvodnog toka, navedeno je u saopštenju.

"Očekujemo da se posle previđenog remonta pokrene proizvodnja, ali je neophodno da država ispoštuje dogovoreno i da nam obezbedi bankarske garancije kako je predviđeno da bi smo obezbedili kontinuirano proizvodnju", rekao je agenciji Beta predsednik sindikata ASNS u Železari Smederevo Saša Čolić.

Dodao je da pola godine Železara Smederevo nije dobila ni jedan evro od države i da je neophodno da sada Vlada ispoštuje dogovor.

On je podsetio, da se ove godine očekuje da Fijat grupa donese odluku o investiciji devet milijardi evra u proizvodnju novih modela automobila, kao i da Vlada želi da se još najmanje jedan model proizvodi u Srbiji.

"U tom slučaju Železara Smederevo bi uz odgovarajuću investiciju od oko 100 miliona evra mogla kontinuirano da proizvodi lim za Fijat grupu," rekao je Čolić.

Jednu od dve visoke peci u Železari Smedeervo ugasio je američki Ju-Es Stil dok je bio vlasnik, a druga je 19. novembra 2013. godine stavljena na "tihi hod" zbog remonta.

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Cipiripi

nece da nas kupe jer ima isi broj radnika kao administracije . Dole Administracija da ovaj narod sto pošteno zaradjue za svoju egzistenciju. Sindikati van fabrike pa da se izdrzavate od clanarine radnika a ne sa njima da šurujete zajedno? ili se vratite na svoja RADNA MESTA U PROIZVODNJI DE STE NEKAD BILI. POJEDINI SU U SINDIKATU GODINAMA . DIĆI ĆE SE KUKA I MOTIKA PROTIV VAS VRLO BRZO .A IDRŽAVA TREBA DA ZNA KOLIKO ADMINISTRACIJE IMA U FABRICI!!!!

most

A komsija na placenom ima duplo vecu platu od mene koji radim 25 dana!?

cipiripi

@most Njihove plate su onolike koliko oni žele, sami sebi su povećali koficijente .Radnicima nije povecana plata 4 godine i radimo 10. meseci sa -20% i jedva sastavljamo kraj sa krajem . Dinastia i džabolebaroši napolje iz fabrike jer jedino tako može da nas neko kupi. A ti Čoliću da se vratiš nazad na Argoniranje sa svojom svitom pa zaradi platu za sebe. 2500 radnika mora da zaradi platu za drugu polovinu koja zivi i sada bogovski!!!!

special image