• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radulović u Beču predstavio reforme

Izvor Beta

Ministar privrede Srbije Saša Raduloviće danas je u Beču predstavio austrijskim privrednicima i investitorima reforme koje se sprovode u Srbiji, ukazujući na značaj novih propisa o radu, stečaju, privatizaciji i izgradnji.

Ti zakoni su u procesu usvajanja i po njegovoj oceni doprineće zapošljavanju, privrednom rastu i pobošljanju standarda.

Radulović je istakao da će regulatorna reforma koju sprovodi Vlada Srbije pogodovati privrednicima, kako domaćim tako i inostranim.

Predsednik austrijske Savezne privredne komore Kristof Lajtl  je ukazao da je za austrijske investitore Srbija privlačno tržište i zbog blizine dve države.

Rekao je da članice austrijske komore pokrivaju sve delove ekonomije, uključujući bankarstvo, i da imaju dosta iskustva u procesu pristupanja EU, koji je pred Srbijom,tako da mogu da pomognu Srbiji da postane deo porodice EU.

Lajtl je dodao da, takođe, članice Komore imaju iskustvo u rešavanju problema nezaposlenosti i otvaranju kompanija, što je značajno za Srbiju koja, kako je rekao, ima kvalifikovane radnike ali i mnogo nezaposlenih.

Lajtl je ukazao na pitanje globalizacije i činjenicu da je pred Evropom izazov da konkuriše Aziji i SAD u kreativnim industrijama, na polju inovacija.

"Partneri smo da odgovorimo na izazove, ne samo zbog evropske integracije Srbije", istakao je Lajtl u razgovoru sa srpskim ministrom privrede.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image