• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlada želi sporazum sa MMF

Izvor Tanjug

Vlada Srbije, iako je u tehničkom mandatu, želi da sklopi sporazum iz predostrožnosti sa Međunarodnim monetarnim fondom.

Međutim, na Vladi se još nije razgovaralo o konkretnom predlogu, rekla je danas ministarka energetike, Zorana Mihajlović.

"Sama činjenica da delagacija MMF dolazi u Srbiju u trenutku kada traje predizborna kampanja govori da veruju u rad tehničke vlade koja radi svoj posao. Mislim da se to nikada ranije nije desilo", rekla je Mihajlović novinarima, nakon obilaska toplane "Novi Beograd".

Na pitanje gde će i koliko Srbija morati da stegne kaiš kako bi sklopila sporazum sa MMF-om, Mihajlovićeva je rekla da će se o tome tek razgovarati.

"Niko sada ne može da kaže da li je to 300 ili 400 miliona evra - hajde da počnu razgovori, MMF će ovde biti dve ili tri nedelje i tek nakon toga ćemo da kažemo koliko smo uspeli da se dogovorimo oko takvog jednog aranžmana", navela je ministarka.

Ona je precizirala da se takav predlog još nije našao na Vladi i da je to zaduženje Ministarstva finansija.

"Pretpistavljam da će Ministarstvo finansija tek izaći sa takvim predlogom - kada se to desi javnost će biti obaveštena", rekla je Mihajlovićeva.

Ponovivši da Vlada želi da sklopi takav aranžman, ona je zaključula da bi to bilo značajno za Srbiju i buduće investicije, i da bi zemlji omogućilo bolji status pre svega u odnosima sa Svetskom bankom, ali i drugim međunarodnim institucijama.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image