• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kostić objavio ponudu za preuzimanje AIK banke

Izvor Beta

Kompanija Sunoko, u vlasništvu Miodraga Kostića, objavila je danas ponudu za preuzimanje preostalih 62,09 odsto akcija AIK banke iz Niša po ceni od 1.635 dinara za akciju.

Ponuda za 5,6 miliona akcija AIK banke biće otvorena od 4. do 24. februara, navodi se u ponudi na sajtu Centralnog registra za hartije od vrednosti (www.crhov.rs)

Akcionarima je ponuđena cena akcija po akciji po kojoj je proizvođač šećera Sunoko i stekao najveći deo svog vlasničkog udela u niškoj banci tokom januara.

Najveći pojedinačni akcionar AIK banke sa udelom od 20,35 odsto je Poljoprivredna banka Grčke (Agricultural Bank od Greace).

Sunoko sa povezanim kompanijama MK grupa, MV (M&V) investments i Agroglob (Agroglobe) poseduje 3.429.049 akcija odnosno 37,91 odsto akcija AIK banke. Za preuzimanje preostalih akcija AIK banke Sunoko bi trebalo da izdvoji oko 9,2 milijarde dinara.

Pri ceni akcija od 1.635 dinara tržišna kapitalizacija AIK banke iznosi 14,8 milijardi dinara (127,6 miliona evra).

Predsednik Upravnog odbora AIK banke je Miodrag Kostić, a na čelu Izvršnog odbora je Vladimir Čupić, nekada prvi čovek Hipo Alpe Adria banke.

Dobit AIK banke u 2012. godini bila je 3,64 milijarde dinara, a dobit pre oporezivanja za prvih devet meseci 2013. godine bila je 1,5 milijardi dinara.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image