• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ulaganja u HE Pirot 10 do 20 miliona evra

Izvor Tanjug

Ministarka energetike Zorana Mihajlović najavila je danas ulaganja u osavremenjavanje hidroelektrane Pirot vredna 10 do 20 miliona evra.

Mihajlovićeva je, prilikom obilaska te hidroelektrane, rekla da će se sigurno raditi na ulaganju u savremeniju opremu, kako bi ta vršna hidroelektrana radila još efikasnije.

Prema njenim rečima, tek treba da se razgovra sa međunarodnim finansiskim institucijama kako bi se obezbedio neophodan novac. "Poslovodstvo EPS-a i ministarstvo će raditi na planu ulaganja u HE Pirot, i moguće je da će to već biti sastavni deo ovogodišnjeg plana poslovanja EPS-a, koji uskoro treba da bude usvojen", rekla je.

Ona je podsetila da je HE Pirot najmlađa hidroelektrana u Srbiji stara 23 godine, koja radi prilikom vršnog opterećenja elektroenergetskog sistema Srbije.

Mihajlovićeva je ukazala da postoji problem u saradnji između lokalne samouprave i rukovodstva HE Pirot u vezi eksproprijacije zemljišta, što usporava projekte hidroelektrane, i najavila da će Ministarstvo energetike posredovati u rešavanju tih problema.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image