• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dinar kod kote 116, potrošeno pola milijarde evra

Izvor MONDO/Agencije

Dinar je oslabio prema evru za 0,1 odsto i uz intervenciju centralne banke od 60 miliona evra danas je srednji kurs iznositi 115,91 za jedan evro.

 Dinar kod kote 116, potrošeno pola milijarde evra Izvor: Ilustracija MONDO

Izvor: Ilustracija MONDO

NBS je na međubankarskom trgovanju juče prodala 60 miliona evra kako bi sprečila "prekomernu dnevnu oscilaciju deviznog kursa".

Sa tom trgovinom od početka godine, za samo meesc i po dana, prodato je ukupno 510 miliona evra iz deviznih rezervi države za odbranu ovog nivoa dinara.

Nacionalna valuta prema zajedničkoj valuti evrozone danas je slabija 0,5 nego pre mesec dana i 4,1 odsto manje nego godinu dana ranije.

Najniža vrednost kursa dinara prema evru ove godine bila je 7. februara kada je srednja vrednost iznosila 116,13 dinara za jedan evro, a najviša 1. januara, kada je bila 114,64 dinar za jedan evro.

Indikativni kurs dinara prema dolaru juče je oslabio 0,5 odsto i kurs iznosi 84,7909.

Dinar prema američkoj valuti vredi 2,4 odsto manje na mesečnom i dva odsto manje na godišnjem nivou.

Tagovi

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bi

Jorgovanku finansijskog strucnjaka , da posaljemo Amerima da ih spase bankrota.Doduse njhma nema spasa bez BOGA a i nama.Jadna je Srbija sa takvim guvernerom.Mi galopiramo ka bankrotu.Ali to je i resenje za nas.Poci od nule.Ides ka gore ne moze dole.Svemoguci Vucic to nece da uradi, jer bi mu opala popularnost.Popularnost je vaznija od svega.Ovde se tako vlada narodom.

Voja

Kako,juče jorgovanka kaže sve sigurno,dinar čvrst ko stena,kad ono

leo

Najbolji pokazatelj nesposobnosti aktuelne vlasti, i stanja u kome se država nalazi i kuda idemo sa aktuelnim slepim vođom na čelu. Ali ni devizne rezerve koje je ostavio Šoškić ne mogu biti večne. Znate li šta nas onda čeka ako ovi šarlatani dođu na vlast?Repriza 1993. ili bankrot države i uvođenje prinudne uprave MMF-a. Prosto je neverovatno kakva ekipa je na vlasti u Srbiji, teško svima ako ovi pobede.

special image