• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krkobabić: Penzije da prate rast zarada

Izvor Tanjug

Zamenik predsednika Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) Milan Krkobabić, izjavio je večeras u Jagodini da penzije moraju da prate rast zarada.

"Ne zbog glasova ovome ili onome nego zato što su penzije egzistencijalno, ključno  pitanje", rekao je Krkobabić učestvujući u emisiji jagodinske televizije Palma plus.

Penzije moraji da rastu koliko rastu zarade u javnom sektoru ni manje ni više i ne mogu biti dovođene u pitanje, precizirao je.

"Bila je ideja, ne verujem da je samo od pojedinaca, iz usta jednog ministra da rastu linearno i da budu 200 evra, da je to dovoljno za minimum egzistencije, to nije samo zbunjujuće već opasno", rekao je Krkobabić.

"Koalicija SPS,PUPS,JS ima jasan stav: Dok mi postojimo na političkoj sceni, dok postojim u parlamentu i dok smo deo vladajuće većine, takve stvari se nikad neće dogoditi", nagalsio je on ističući da nema igranja kada je u pitanju sudbina 1.700.000 ljudi.

Krkobabić je i napomenuo da "i u Međunarodnom monetarnom fondu nikada nisu direktno rekli  - morate smanjiti penzije, nije reč o tome, već o ravnoteži i fiskalnoj disciplini".

Pokretanje privredne aktivnosti, zapošljavanje novih ljudi, otvranje novih fabrika, to je rešenje, a nije rešenje to što ćemo otpustiti ljude, rekao je Krkobabić i poručio direktorima da je njihov zadatak da ponađu tržišta, razviju nove proizvode i uposle ljude.

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

NEVENA

DRZAVNE SLUZBE KOJE RADE SUBOTOM-POSTA na primer-NISU RADILE NA DRZAVNI PRAZNIK SRETENJE. ALI, NECE NI U PONEDELJAK JER JE PRAZNOVANJE PRENETO NA PONEFLJAK DA BI ONI KOJI SUBOTOM NE RADE, CITAJ "DRZAVNE SLUZBE" OSETILE PRAZNIK. TAKO SU POSTE DVOSTRUKO PROSLAVILE OVAJ PRAZNIK. TOLIKO O STEDNJI, BOLJEM ZIVOTU I DEMOKRATIJI

Bugi Ivanov

Ko se pita,kada su izbori pa dali bi kartu kosmičku za Mesec.a posle ni za hleba ,penzinere za 30.dana.

realno

Penzije su dobre,treba smanjiti plate ovima iz javnog sektora i idealno!

special image