• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EPS daje bonus radnicima, preko pozajmice

Izvor Tanjug

Radnicima kolektivnim ugovorom obezbeđen bonus, koji će dobiti jer je kompanija ostvarila profit u 2013. Kako boduns mogu da dobiju tek u drugoj polovoni godine, radnicima se sada daje pozajmica.

Uslovi za raspodelu dobiti, a ona proističe iz 20 milijardi dinara profita u 2013. godini, steći će se tek sredinom. Da se na novac ne bi čekalo toliko dugo, u EPS-u su odlučili da u međuvremenu zaposlenima bude isplaćen zajam, čim se od Vlade dobije saglasnosti na godišnje programe poslovanja EPS-a i zavisnih preduzeća za 2014.

Način raspodele pozajmice radnicima, u ukupnom iznosu između dve i 2,3 milijarde dinara, trebalo ib da dogovore Sindikat i poslovodstvo Elektroprivrede Srbije, saopštilo je danas Ministarstvo energetike Srbije povodom različitih informacija koje su se pojavile u javnosti o uslovima i načinu vraćanja pozajmice za zaposlene u EPS-u.

Ministarstvo je saopštilo da će ti kriterijumi biti definisani posebnim sporazumom između poslovodstva i sindikata, najkasnije do 1. juna.

Kako se dodaje, to je predviđeno sporazumom koji su potpisali Sindikat radnika EPS-a, EPS i ministarstva enegetike i finansija.

Ministarstvo energetike je istaklo da sporazum postpisan 11. februara predviđa da se, nakon sticanja zakonskih uslova, izvrši raspodela dobit iz poslovanja EPS-a u 2013. koja uključuje i isplatu dela profita zaposlenima.

Pre isplate pozajmice, sindikat i poslovodsto trebalo bi da se dogovore da li će cela pozajmice biti raspodeljen u jednakom iznosu po svakom zaposlenom ili deo podjednako po zaposlenom, a preostalo po drugim kriterijumima.

"Nakon postizanja saglasnosti o načinu utvrđivanja visine zajma po zaposlenom, steći će se uslovi za definisanje detaljnijih kriterijuma i metodologije za realizaciju isplate zajma", navodi se u saopštenju Ministarstva energetike.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Kiki

Koko znam i kad nisu bili u pozitivnom plusu dobijali su lep kes,samo tako nastavite

xox

A mi u privatnom sektoru dobijamo cir,bravo za EPS drzava u drzavi samo me zanima dokle ova nepravda

special image