• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Prve količine uglja sa kopa Radljevo 2018."

Izvor Tanjug

Prve količine uglja sa kopa Radljevo, za koji će ulaganja biti između 140 i 200 miliona evra, trebalo bi da budu proizvedene već 2018-2019. godine, najavila je ministarka energetike Zorana Mihajlović.

Prve količine uglja kretaće se oko dva miliona tona godišnje, s tim da će se ta količina povećati do 7,5 miliona tona, rekla je Mihajlovićeva novinarima, posle obilaska direkcije koja će se baviti pripremama za otvaranje tog površinskog kopa.

Podsetila je da se o otvaranju kopa Radljevo priča već 15 godina, i da je kop trebalo da bude otvoren još 2007. godine, ali da se država time nije mnogo bavila.

Kop Radljevo je važan za srpsku energetiku, ali, kako je rekla, i za "Kolubaru", jer se nalazi u svim planovima tog Rudarskog basena, čiji je cilj da ima stabilan energetski sistem.

Mihajlovićeva je kazala da je otvaranje kopa ozbiljan investicioni zahvat, da tome prethodi mnogo poslova, ali da joj je drago što, napokon, istinski počinje da se radi na njegovom otvaranju.

Direktor rudarskog basena "Kolubara", Milorad Grčić, kazao je da je otvaranje ovog površinskog kopa veoma važno kako za to preduzeće, tako i za srpsku enegetiku.

"Svaki korak koji napravimo u pravcu otvaranja novog kopa Radljevo je i dodatni korak za stabilnost energetskog sistema Srbije", rekao je Grčić.

Navodeći da je "svima jasno da se novi kop ne otvara svaki dan", on je kostatovao da je to ogromna investicija merena stotinama miliona evra, koja menja ličnu kartu opštine.

Grčić smatra da je opština Ub u ovom slučaju veoma privilegovana, jer se kop Radljevo nalazi na njenoj teritoriji.

Predsednik opštine Ub, Darko Glišić, ocenio je da će otvaranje novog kopa biti značajan zamajac u razvoju opštine, i da će rezultirati mnogim benefitima koje otvaranje tako velikog sistema donosi.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image