• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krstić: Srbija nije blizu bankrota

Izvor Tanjug

Ministar finansija Lazar Krstić, ocenio je da su predviđanja da će Srbija bankrotirati ako ne uštedi 400 miliona evra fatalistička i da se neće ostvariti.

"Do 2017. moramo svesti deficit budžeta na maksimalnih tri odsto bruto domaćeg proizvoda", rekao je Krstić za današnji "Blic".

Na pitanje kako će uštedeti taj novac, s obzirom na to da ćemo godinu završiti s minusom državne kase i do osam odsto BDP, Krstić je odgovorio da su u planu dve mere koje moraju da daju efekte već u prvih šest meseci po formiranju nove vlade,

"Taj novac biće obezbeđen, pre svega, agresivnijim suzbijanjem sive ekonomije, ali i smanjenjem javnog sektora. Siva zona je oblast koja mora da se reguliše, znamo gde i koliko curi. S druge strane, moramo više pažnje obratiti tome da nam je, zaista, preobiman javni sektor", rekao je Krstić.

Kada je reč o solidarnom porezu, Krstić je potvrdio da se on plaća na sva primanja zaposlenih u javnom sektoru preko 60.000 dinara, a da se naknade za porodilje moraju isplaćivati kao i redovne zarade, svakog meseca.

"Poslodavci ne bi smeli da nagomilavaju obaveze i ne isplaćuju zarade na vreme. I u ovakvim slučajevima odgovornost mora da bude tamo gde pripada. Moraju da se poštuju svi zakoni. A ne kako kome odgovara. Tu govorim o svima, odnosno o poslodavcima i u privatnom i u državnom sektoru", naglasio je Krstić.

Krstić je ocenio i da Srbija trenutno ima previše banaka u državnom vlasništvu.

"Imamo šest, sedam državnih banaka. Ubrzo ćemo izaći sa strategijom šta da radimo s državnim bankama na srednji rok. Mislim da nam ovoliki broj banaka u državnom sektoru ne treba", kazao je Krstić.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Sole

A sada nema frke! Hvala ti što si nam "pomogao"; sada, posle izbora, možeš slobodno da se vratiš tamo.

special image