• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zajam UAE signal za dolazak investicija

Izvor MONDO/Agencije

Potpredsednica Srpske napredne stranke (SNS) Zorana Mihajlović izjavila je danas da je zajam Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) signal za dolazak velikih investicija u Srbiju.

"Zajam Ujedinjenih Arapskih Emirata je signal za dolazak velikih investicija u Srbiju. 'Beograd na vodi' će krenuti, krenuće izmeštanje pruge. Beograd će biti jedan građevinski centar, trenutno za izgradnju 'Beograda na vodi'", kazala je Mihajlovićeva za
televiziju Pink.

Ona je rekla da i prilikom izgradnje "Beograda na vodi" mora da se vodi računa o onima koji su socijalno ugroženi. "Privremeno veće Beograda našlo je način da penzionerima koji imaju
penziju ispod 20.000 dinara isplati dodatak, jer je situacija u ekonomiji generalno teška", dodala je ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine u ostavci.

Upitana o tome zašto Srpska napredna stranka nema jednog kandidata za gradonačelnika Beograda, nego se govori o timu ljudi, ona je rekla da je to "pokušaj da se građanima objasni da ne mora jedan čovek da bude vezan za grad".

"Naš pokušaj je da objasnimo građanima da na čelu Beograda ne bude jedan čovek, da ne mora jedan čovek da bude vezan za grad. Ima puno ljudi na našoj listi koji mogu da budu prvi. Za građane je važno hoćemo li izaći iz problema, da grad funkcioniše i da se razvija",
navela je Mihajlovićeva.

Govoreći o koaliciji s drugim političkim strankama, ona je rekla da SNS "svakako neće vladati sami, jer bez političkog konsenzusa nema reformi".

Kredit iskoristiti za otplatu skupih kredita i infrastrukturu

Predsednik Saveta guvernera NBS Nebojša Savić izjavio je danas da je kredit od milijardu dolara, koji će Srbija uzeti od Ujedinjenih Arapskih Emirata, izuzetno povoljan, a da bi novac trebalo iskoristiti za otplatu ili refinansiranje najskupljih kredita i investiranje u razvojne oblasti.

"Sredsva treba korisitit za otplatu i refinansiranje najskupljih kredita kako bismo smanjili obaveze po kamatama, a drugi deo sredstava za investiranje u važne razvojne oblasti - infrastrukturu, obrazovanje, konsolidaciju nekih problematičnih preduzeća u javnom sektoru", rekao je Savić za RTS.

On je naveo da je kredit došao po vrlo povoljnim uslovima u dobrom trenutku, jer Srbija posle parlamentarnih izbora ulazi u koncipiranje novog budžeta.

"Ovo je jedna milijarda koju moramo mudro iskoristiti i treba da predstavlja zatvaranje jaza između prihoda u državnoj kasi i rashoda, koji su do sad bili usmereni u čistu potrošnju, a ovog puta deo treba da ide na razvoj i rasterećenje dela obaveza po kamatama", kazao je Savić.
Prema njegovim rečima, kredit je i signal poverenja u perspektivu Srbije.

"Sve međunarodne studije pokazuju da Srbija ima velike potencijale, ali ih ne koristimo. Ovo može da bude dobar podsticaj i ulazak u novu fazu u kojoj možemo da obezbedimo pretvaranje potencijala u razvojne efekte",ocenio je on.

Savić je dodao i da su kamate na svetskom tržištu počele da rastu i da se kreću oko sedam odsto.

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

PEĐA

Nesrećnici! Uzimaju kredite i još se time hvale.

neko ko (ne) zna

@PEĐA A cime drugo da se hvale? Pa oni samo to i znaju...

RS

Ovo je signal samo za novo zaduzivanje i nista drugo!!! Ista prica i politika kao zuti sto su je vodili, a to je propast. Dosta je bilo. Restart!

special image