• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mihajlović: ''Južni tok" nije ugrožen

Izvor Tanjug

Ministar energetike Zorana Mihajlović izjavila je da je Srbija mnogo dalje otišla u realizaciji ''Južnog toka'' od drugih zemalja.

''Južni tok' nije ugrožen, štaviše. Srbija je mnogo dalje otišla u njegovoj realizaciji od drugih zemalja. Državna garancija za preduzeće 'South Stream Serbia' (Južni tok Srbija) bila je u budžetu za 2013. godinu, ali nije realizovana, a iz budžeta za 2014. povučena je na zahtev

Ministarstva finansija'', rekla je Mihajlović za ''Naše novine''.

Da je sprovedeno finansijsko restrukturiranje 'Srbijagasa', državne garancije ne bi ni bile potrebne jer bi 'Srbijagas' bio profitabilan i kreditbilan parnter 'Gaspromu', objasnila je Mihajlović.

Problemi vezani za finansiranje 'Južnog toka' biće rešeni u dijalogu državnih institucija Srbije i ruskih partnera. Da je plan koji smo predložili još pre godinu dana usvojen, danas bi finansijsko restrukturiranje 'Srbijagasa' bilo završeno i ove godine bismo mogli da računamo na profit od oko 120 miliona evra, a ne gubitak od milijardu evra.

Mihajlović je rekla da bivša vlast snosi veliki deo odgovornosti što su tajkuni za vreme vlasti njega i DS-a od Srbije napravili svoju privatnu državu, gde su samo njihovi biznisi cvetali.

Mihajlović, kako kaže ne vidi veliku razliku između Demokratske stranke i Nove demokratske stranke.

Prema njenim rečima, Vlada će biti formirana na osnovu konsenzusa da su Srbiji potrebne snažne reforme u oblasti privrede, državne uprave i stvaranja što boljeg ambijenta za investicije.

Mihajlović je dodala da Srbiji ne trebaju oni koji prizivaju ukrajinski i bilo koji drugi nasilni scenario i koji priželjkuju da Srbija bude siromašna tajkunska kolonija gde samo odbarani dobro žive.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image