• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mihajlović: Bajatović nije rešenje za Srbijagas

Izvor Fonet

Potpredsednica SNS Zorana Mihajlović izjavila je da Dušan Bajatović ne može biti deo rešenja za probleme Srbijagasa.

Prema njenim rečima, Srbija je danas jedna od politički najstabilnijih država u regionu, "i to je dobra polazna tačka da ispunimo obećanje građanima da će u dogledno vreme
živeti bolje".

"Zato su ključne tačke programa ekonomske reforme, a prvi zadatak je usvajanje izmena zakona, čime ćemo u velikoj meri poboljšati ambijent za investitore, uključujući i zakone o radu, o privatizaciji i o stečaju, kao i zakon o planiranju i izgradnji", objasnila je Mihajlović.

Ona dodaje da je, pored nacionalnog plana prioriteta ulaganja i fiskalne konsolidacije, neophodno pozabaviti se reformom javnog sektora i javnih preduzeća, kao i rešavanjem problema preduzeća u restrukturiranju.

Bez dileme, istakla je Mihajlović, najvažnije je da s budućim koalicionim partnerima usaglasimo program, kojim će sve ono što treba da bude urađeno biti precizno vremenski
oročeno.

"Veoma je bitno i to da sprovođenje programa bude povereno stručnim i posvećenim ljudima sposobnim da iznesu te nimalo lake zadatke. Sve je ovo daleko važnije od toga da li ćemo biti u koaliciji s ovom ili onom strankom", ocenila je Mihajlović.

Upitana da li Dušan Bajatović može da ostane na čelu Srbijagasa, ako Socijalistička partija Srbije bude deo nove Vlade, Mihajlović je odgovorila da će jedan od prvih zadataka nove Vlade biti reformisanje Srbijagasa".

To što se više od godinu dana čekalo da se uopšte krene u taj posao, ukazala je ona, koštalo je Srbiju njene energetske stabilnosti i gubitka od 50 milijardi dinara u
prošloj godini.

"Loši rezultati Srbijagasa su odraz rada njegovog rukovodstva. Bajatović je deo problema u kojem se nalazi Srbijagas i, prema mom mišljenju, ne može biti deo rešenja", naglasila je Mihajlović.

Osvrćući se na izjavu Vuka Draškovića, koji se nudi za mesto ministra spoljnih poslova, Mihajlović je rekla da su SNS, a posebno njen predsednik Aleksandar Vučić već pokazali da ne funkcionišu na taj način.

Prema njenim rečima, daleko je bitnije da Srbija ide mnogo brže napred nego što su važne ambicije pojedinaca.

"Personalna rešenja će predložiti upravo Vučić pošto je to njegov tim i od rada tog tima će zavisiti i rezultati premijera, koji ima i najveću odgovornost", naglasila je
Mihajlović.

Na pitanje da li će na čelu Beograda biti ona ili Siniša Mali, Mihajlović je uzvratila da će odluku o tome doneti Predsedništvo SNS.

"Kao potpredsednik SNS", dodala je Mihajlović, želim da istaknem da su Mali, kao i ostali naši predstavnici u privremenom organu, obavili dobar posao".

"Uspeli su da stabilizuju grad koji je bio opljačkan i počeli da rešavaju probleme. Verujem da oni treba da budu okosnica našeg tima za Beograd", istakla je Mihajlović.

Sve nas očekuju veliki izazovi, dodala je Mihajlović, a smatram da sam ja najbolja u energetici.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

ROKI

Stvarno neverovatna žena! Od kako je ona postavljena za ministra energetike stižu sve dupli računi i za grejanje i evo sada će da dobijemo dupli račun za struju. Samo komplikuju stvari da bi još više ojadili ovaj glupi narod.

BG

Smaras vise zeno, a znanje u poslu ti je nula!

special image