• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Galenika u plusu prvi put nakon tri godine

Izvor Tanjug

Prvi put posle tri godine uzastopno negativnih rezultata u poslovanju Galenika je za prva tri meseca 2014. ostvarila dobit iz redovnog poslovanja vredan 11 miliona dinara.

"Galenika je, takođe, za prva tri meseca 2014. godine uvela šest novih lekova, čime se nastavlja rad na inoviranju asortimana i povecanju prodaje", navode u Galenici.

Kompanija Galenika a.d. u restrukturiranju uspešno je realizovala planove za prvi kvartal 2014. godine ostvarivši za šest odsto veću proizvodnju u odnosu na predviđeni plan, a domaća prodaja i izvoz su, takođe, premašili planove za prvo tromesečje, dok je prodaja na domaćem i inostranom tržištu veća za 12 odsto u odnosu na plan, navodi se u saopštenju.

Stabilizacija poslovanja i povećana proizvodnja doveli su do, kako tvrde, redovnog snabdevanja tržišta Galenikinim lekovima i do kraja godine se ne očekuje nedostatak bilo kog proizvoda koji se nalazi u proizvodnom programu Galenike.

"Imajući u vidu da na tržištu Srbije postoji oko 50 lekova koje proizvodi samo Galenika ovo je vrlo značajno za sve pacijente koji u redovnoj terapiji koriste ove proizvode", zaključuju u saopštenju.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image