• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Železnice najavljuju remont Barske pruge od 2015.

Izvor Tanjug

Generalni direktor Železnica Srbije Dragoljub Simonović najavio je danas da će to javno preduzeće sledeće godine početi remont pruge od Beograda prema Baru kroz Srbiju.

Nakon remonta ta potencijalno važna teretna ruta će imati veće osovinsko opterećenje, što će omogućiti veće brzine i prohodnost i doprineti kvalitetnijem pružanju transportnih usluga.

Simonović je, u razgovorima sa predstavnicima Luke Bar i crnogorske vlade, predložio da crnogorska strana iskaže potrebe za tipovima vagona, kako bi se srpske železnice pripremile za prevoz.

Tema sastanka Simonovića sa predstavnicima kompanije Global ports, koja je većinski vlasnik firme Kontejnerski terminali i generalni tereti u Luci Bar, kao i sa pomoćnikom crnogorskog ministra za saobraćaj i pomorstvo i v.d. direktora Direktorata za železnički saobraćaj Rešadom Nuhodžićem, bila je nastavak saradnje srpskih sa crnogorskim železnicama i sa Lukom Bar.

"Saradnja Železnica Srbije sa Global portsom kao i sa našim dosadašnjim partnerima iz Crne Gore dolazi u trenutku kada srpske železnice pripremaju bolje uslove za kvalitetniji i bezbedniji transport. Ovo je naš prvi susret koji će nam pomoći da se bolje upoznamo sa zahtevima naših partnera iz Crne Gore. Cilj nam je da prevezemo više robe, u kraćem roku i što povoljnije", rekao je Simonović.

Predstavnik Global portsa, Ejhan Paksoj, preneo je da je njihov cilj da Luka Bar postane glavna u regionu i da bude jedna od značajnih karika u logističkom lancu.

"Železnički prevoz je najbolji za intermodalni saobraćaj, jer je jeftiniji, brži i ekološki bolji od kamionskog. Ukoliko se zajednički uključimo u posao možemo poboljšati ekonomiju regiona", rekao je Paksoj, saopštava Medija centar Železnica Srbije.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

dejan

xaxaxa... iskrcite bar zelenilo da ne udara od ruke ljudi kad se nagnu na prozor ..

special image