• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Direktor RTB uoči izbora zaposlio 500 ljudi

Izvor Tanjug

Dan pred održavanje izbora, 15. marta ove godine, u Rudarsko-topioničarskom bazenu Bor stalni radni odnos dobilo je 500 radnika, piše beogradski "Blic".

RTB Bor je već godinama kompanija u restrukturiranju, zakon je štiti od bilo kakvih prinudnih naplata, "gleda kroz prste" zbog neplaćenih doprinosa i pokriva ovu obavezu prema 5.000 radnika iz budžeta, piše ''Blic'.

RTB Bor, kao ni druge firme u restrukturiranju, ne mogu zapošljavati bez saglasnosti Agencije za privatizaciju, koju Spaskovski nema.

''U subotu, 15. marta dobili smo rešenja za rad na neodređeno vreme. Do sada smo svi, zbog trenutnih potreba za neke poslove, imali rešenja na određeno vreme'', rekao je dnevniku jedan novoprimljeni rednik RTB-a.

Zbog ove nezakonite radnje zasad nije podneta nijedna prijava protiv rukovodstva RTB-a, ali unazad tri godine protiv čelnika RTB-a podneto je više od 20 krivičnih prijava za zloupotrebu službenog položaja.

Blagoje Spasovski je u pismenom odgovoru na pitanja ''Blica'' naveo da jeste zaposlio na neodređeno vreme 500 radnika, ali ne samo u jednom danu.

''Saglasnost Agencije za privatizaciju nam u ovom slučaju nije bila potrebna jer je reč o broju radnika koji nje prelazi 10 odsto ukupnog broja zaposlenih u kompaniji, a kojih ima 5.222'', naveo je Spasovski.

Na pitanje, otkud da RTB Bor odluči da ulaže milione evra u sređivanje grada ako u isto vreme ne izmiruje svoje obaveze prema državi i dobavljačima, Spaskovski tvrdi da je "u pitanju društveno odgovorno poslovanje".

''Za sav novac koji je RTB Bor izdvojio u te svrhe postoji saglasnost Agencije za privatizaciju'', tvrdi generalni direktor RTB Bor.

Ova firma, inače, jedna je od onih koja nije Ministarstvu privrede, na zahtev bivšeg ministra Saše Radulovića, dostavila ličnu kartu, odnosno pregled ukupnih dugova i potraživanja , kao i spisak svih dobavljača.

Čak se, podseća ''Blic'', januara ove godine pojavio audio-snimak sa kolegijuma RTB Bora, na kom se jasno čuju psovke koje Spaskovski upućuje tadašnjem ministru zbog zahteva da ovaj, kao i sve druge firme u restrukturiranju, dostavi podatke o poslovanju. Ponašanje Spaskovskog tada niko nije želeo da komentariše .

Od decembra 2013. predsednik UO RTB Bora je Boris Dragović, šef kabineta ministra finansija Lazara Krstića. Do njegovog dolaska RTB nije imao predsednika UO tri godine, naveo je ''Blic''.

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

shajlok

Ovakvi su sramota Srbije.Posle onog kocijaskog govora joss sad radi protiv zakona,Izgleda da nas niko nije obavestio da ovi na vlasti biraju koji ce zakon postovati a koji ne.Dodjes na vlast dobijes 3 kartice za izbegavanje zakona biras kad ces ih upotrebiti kao u monopolu.

buco

20000 zaposlenih za 4 meseca uoci izbora u drzavnim firmama 50000 dinara bonusa zaposlenim u eps-U 75000 dinara bonusa u kolubari malo li je

El Kritikante

Ovde se prica o zaposljavanju kao da je to neki zlocin, sad to sto su okolnosti kakve jesu to je druga stvar.

special image