• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drakulić potvrdio da hoće da kupi RTB Bor

Izvor Tanjug

Biznismen Zoran Drakulić potvrdio je da želi da kupi Rudarsko-topioničarski basen (RTB) "Bor".

Predsednik "Point grupe" u izjavi za "Novosti" kaže da je RTB potencijalno najperspektivnija kompanija u Srbiji.

"To preduzeće ima ogroman izvozni potencijal", kaze Drakulić. "Zbog toga smo mi, zajedno sa našim partnerima, a reč je o ozbiljnim kompanijama i iz zapadne Evrope i sa Dalekog istoka, spremni da učestvujemo na tenderu za kupovinu većinskog paketa u RTB. Sve pod uslovom da država želi da "Bor" dobije strateškog partnera", rekao je Drakulić.

Prema njegovim rečima, revitalizacijom postojećih rudnika u Boru i Majdanpeku, godisnje bi u RTB moglo da se proizvodi do 70.000 tona bakra, dok se danas u Basenu produkuje upola manja količina tog metala.

"Uz tu količinu bakra, računajući i dodatne prihode od proizvodnje zlata, srebra i ostalih plemenitih metala, RTB bi godisnje ostvarivao promet od oko 750 miliona dolara", rekao je Drakulić, prema čijem mišljenju i za RTB i za drzavu najbolje resenje bi bilo da "Bor" dobije strateškog partnera.

Tagovi

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Patriotizam je pun novčanik

Dokle će više ovakvi likovi da zavijaju čitav narod u crno,zbog takvih je izbio bunt svojevremeno da im se ne dozvoli privatizacija a sad se isti taj ponovo pojavljuje sa kojekakvom pričom o nekakvim njegovim partnerima,daleko im lepa kuća.U kojoj se još državi prodaju prirodna bogatstva i mineralne sirovine,sa kojom je to firmom Drakulić imao uspeha i postavio je na zdrave noge da bi se uopšte pojavio da priča o privatizaciji tako velike i značajne kompanije.Ako država to dozvoli nakon svega što smo prošli onda neka ide redom i da ovaj narod strpa u poveći brod bez kapetana i otisne ga u okean,više nema života sa ovakvima.

qwerty

Covece,zavio si Valjaonicu bakra Sevojno u crno,zar ces nastaviti dalje?

special image