• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mišković i Beko na sastanku Vučića s privrednicima

Izvor mondo.rs

Sastanku premijera Srbije Aleksandra Vučića sa domaćim privrednicima prisustvovali su Miroslav Mišković (Delta Holding), Milan Beko (Vorldfin), Željko Mitrović (Pink), Miodrag Kostić (MK grupa)

Pored današnjih sastanaka sa bankarima i vodećih ljudi kompanija sa stranim kapitalom, Vučić je danas imao sastanka i sa predstavnicima najvećih domaćih kompanija i firmama iz građevinskog sektora, piše "Blic".

Sastanak premijera Srbije Aleksandra Vučića sa privrednicima trajao je satima a premijer je jasno rekao da je spreman da ide do kraja, a "ko treba da se ovde ostane i celu noć", izjavio je predsednik ITM grupe Toplica Spasojević.

Spasojević je rekao je novinarima da mu se čini da će privrednici imati državu koja će da štiti njihove interese i da to neće biti odnos "mali privatnik - velika država".

"Vučić nam je rekao da želi da stvara bolju Srbiju zajedno sa svima koji imaju ideju i preduzetnički duh. I rekao nam je da je dobio poziv od predsednika Rusije Vladimira Putina i nemačke kancelarke Angele Merkel i da je spreman sa njima da razgovara na temu ekonomije", rekao je Spasojević.

Upitan na koji način se on obratio premijeru na sastanku, Spasojević je rekao da je ukazao na to da je Srbija na ivici održivosti i da je potrebno da se gleda u budućnost.

"Moramo da uđemo u investicioni ciklus, da 'resetujemo' finansijski sistem, da ga učinimo konkurentnim u odnosu na druge zemlje da bi ovo preduzetničke pameti što imamo mogli da upotrebimo", rekao je Spasojević.

On je ukazao da ova vlada zagovara jačanje preduzetničke etike, rad i učenje, što do sada, kako kaže, nije bio slučaj.

Premijer Vučić je rekao da će realizacija paketa ekonomskih mera koštati ove godine budžet Srbije između 150 i 200 miliona evra, ne računajući 60 miliona evra za subvencionisane kredite.

Vučić je novinarima posle sastanka sa predstavnicima građevinske industrije rekao da će taj trošak delom biti nadoknađen kroz smanjenje sive ekonomije.

On je kazao da se od suzbijanja sive ekonomije u ovoj godini očekuje dodatnih 100 miliona evra prihoda za budžet, a da je plan da do 2017. prihodi budu 500 do 700 miliona evra.

Pored Miškovića, Mitrovića i Kostića, premijera su saslušali i Branislav Grujić (Farman), Dragan Tomić (SIMPO), Goran Perčević (Interkomerc), Veselin Jevrosimović (Komtrejd grupa)...

Prvi naredni sastanak  biće u Nišu, najavio je Vučić za Dnevnik RTS-a gde je ponovio da je danas bilo mnogo dobrih predloga, i da je jedna od sugestija stranih investitora koja je prihvaćena da im država obezbedi kompletnu infrastukturu što će za njih biti dodatna povoljnost kod ulaganja.

"Mnogo smo čuli i od građevinaca, iako nam je niskogradnja u užasnom stanju, a visokogradnja  gotovo ne postoji. Mnogo toga me je sramota kad je reč o gradnji puteva i infrastrukturi, o odnosu države ali i građevinskih firmi", rekao je Vučić i dodao da ćemo morati sami sebe da popravimo da bismo to promenili.

Navodeći primer male softverske firme Nordeus iz Beograda, u kojoj, kako je rekao, rade genijalci i koja je već sada 21. po porezima koje uplaćuje budđetu, Vučić je rekao da s druge strane postoje rupe bez dna, za koje su odgovorni i država ali i pojedini građevinski preduzimači.

"Tražio sam da mi prihvatimo svoju odgvoornost, kao i oni svoju i da zajednički rešavamo probleme u budućnosti", rekao je Vučić i dodao da će tada rezultata pomaka sigurno biti.

Vučić je rekao da će se potruditi da ne ide sav novac od kredita banaka u refinansiranje već da dobar deo novca ode mikro, malim i srednjim preduzećima.

"Banke znaju da kad država garantuje, to ćemo i da uradi", rekao je Vučić

Sastanku su prisustvovali i ministar finansija Lazar Krstić, ministarka saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, ministar za rad i zapošljavanje ; Aleksandar Vulin, viceguverner NBS Veselin Pješčić ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković, gradonačelnik Beograda Siniša Mali i predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Željko Sertić.

Predsednik Delta holdinga Miroslav Mišković nije želeo da daje izjave za medije uoči sastanka, a premijer je sinoć gostujući na Pink TV na pitanje da li će među najvećim srpskim biznismenima pozvanim na razgovor u vladu biti i Mišković, rekao da su pozvani predstavnici 200 najuspešnijih kompanija i najvećih poreskih platiša, te da one ne bira sagovornike prema ličnim simpatijama.

"Zakon je jedno, sudovi drugo. Ne mogu da pozivam nekoga koga volim ili ne volim, pozivam onoga ko plaća poreze državi Srbiji. Čuo sam njegove predloge u vezi poljoprivrede i mogu reći da su su bili smisleni", izjavio je danas Vučić za RTS.

Miškoviću se sudi pred Sudom za organizovani kriminal pod otužbom za malverzacije sa putarskim preduzećima.

Komentari 11

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mozda realan

APSURD.... Dali je to onaj isti Miskovic koga je onaj isti Vucic optuzio, oduzeo pasos i uhapsio bas zbog malverzacija i UTAJE POREZA ili je svaka slicnost sa tim likovima slucajna?! Kako je moguce da takva osoba uopste udje u vladu?! Mozda pravedni g.Vucic ima amneziju pa je zaboravio ko je u stvari osoba koja je pored njega? Mozda je i bolje da se porez ne placa, mozda nebi trebalo placati ni struju, vodu, komunalije.... Gospoda vladajuci (nije bitno koja je stranka u pitanju) uvek nadju resenje! Sto manje platis vise ces da vredis! Mozda Miskovic ili Beko kupe Mobilnu telefonije ili EPS, jedine firme koje u Srbiji jos nesto znace.... Srbijo, neka ti je vecna Slava i hvala.

novosadjanin

prva stavka dnevnog reda je : ajde lepo da skupimo dva miliona da nam zvezda igra u evropi

roleks

Hoće čovek svoj deo, nećete da ga prevarite!!!

special image