• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mihajlović: Pre uvoza struje detaljna analiza

Izvor Tanjug

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila da je Elektroprivreda Srbije uvezla 300.000 kilovat sati struje i zatražila da se pri svakoj narednoj odluci o uvozu napravi detaljna analiza i obavesti Vlada.

Mihajlovićeva, koja je i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je nakon sednice Radne grupe za sigurnost snabdevanja energijom i energentima rekla da će, kada prođe vanredna situacija zatražiti detaljnu informaciju o kupovini struje.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, Mihajlovićeva je rekla da je situacija, zbog kiše i poplava ozbiljna i teška u šta se i sama uverila na terenu.

Mihajlovićeva, koja je u prethodnoj vladi bila ministar energetike, rekla je da je najveći problem u elektroenergetskom sistemu trenutno u Rudarsko basenu "Kolubara".

"Imamo dovoljno uglja na deponiji, ali je problem što elektrane moraju da rade, da imaju kontinuirani dotok uglja", rekla je Mihajlović, dodajući da je funkcionisanje Termoelektrane "Kostolac" stabilno, kao i hidroelektrana, pre svega Đerdapa 1 i 2.

Potpredsednica Vlade je poručila da su sada veoma važni solidarnost i poštovanje pravila, kako nadležnih službi, tako i građana, jer je to jedini način da se izađe iz ovako teške vanredne situacije.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image