• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mali: Šteta se meri u desetinama miliona evra

Izvor Tanjug

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da se trenutno radi procena štete izazvane poplavama u Grockoj i Lazarevcu, ali ne i u Obrenovcu, i da se ukupno meri u desetinama miliona evra.

"Prva procena štete za Grad Beograd se trenutno radi. Imali smo tri opštine najugroženije u poplavama - Grocku, Obrenovac i Lazarevac i trenutno se radi na proceni štete u Grockoj i Lazarevcu, jer su to opštine kojima možemo da priđemo", rekao je Siniša Mali novinarima u Privrednoj komori Beograda.

On je dodao da s obzirom da je Obrenovac zatvoren, još se nije počelo sa procenom štete koja se meri u desetinama miliona evra, jer je između ostalog, cela privreda u toj opštini zaustavljena.

Gradonačelnik je dodao da će Beograd izdvojiti novac za pomoć građanima koji su pretrpeli štetu u poplavama, ali nije mogao da precziira koliko tačno, jer se procene još rade.

"Za to se u budžetu novac mora naći", naglasio je Mali i dodao da na računu Grada ima oko 80 miliona dinara koji su uplaćeni kao donacije.

Taj novac će se, kako je rekao, izdvajati za kupovinu potrepština i dobara za evakuisane građane, ali i za revitalizaciju i obnovu kada se vrate svojim kućama.
Upitan kako da se knjigovodstveno reši pitanje donacija, on je odgovorio da je knjigovodstvo najjednostavnija stvar i da nije prvi put da neko nešto donira.

Upitan da prokomentiraše to što deo javnosti traži njegovu odgovornost, jer je navodno u petak pozvao Obrenovčane da ostanu u kućama, a potom je usledio vodeni talas, Mali je odgovorio: "Ja to neću komentarisati ni na koji način, osim da je to stvarno jedan bezobrazulk i to što ste rekli uopšte nije tačno".

"Uopšte nije tačno. Ta naredba nije došla, pa je nakon toga došao talas, nego je talas došao mnogo pre toga. I time smo spasli desetine hiljada života", poručio je Mali.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

marakana

Mali, tačno je, snimili te ljudi, sve je zabeleženo. Vrlo brzo si povukao na Vučića, svi su u krivu, samo si ti u pravu.

special image