• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U TENT uključen B1,u Kolubari vade ugalj s Polja D

Izvor Tanjug

U rad je danas pušten blok B1 na Termoelektrani "Nikola Tesla" (TENT) čime se u sistemu Elektroperivrede Srbije nalazi još 600 megavata. Istovremeno na površinskom kopu Polje "D" RB Kolubara počela je proizvodnja uglja.

U termoelektrani Nikola Tesla B danas je u 11 sati i 16 minuta obavljeno povezivanje na elektroenergetski sistem bloka B 1, snage 610 megavata, saopštio je EPS. Reč je o jednoj od najvećih termojedinica u sistemu Elektroprivrede Srbije".

Nedavno je na elektroenergetski sistem poveyan bloka A 1 snage 210 megavata na termoelektrani Nikola Tesla A, podsetio je EPS.

Na površinskom kopu Polje "D" Rudarskog basena Kolubara počela je noćas proizvodnja uglja na BTS (bager-traka-separacija) sistemu, saopštila je danas Elekroprivreda Srbije (EPS).

U pogonu Prerada u Vreocima napunjeni su bunkeri sa ugljem i danas je planiran početak utovara vagona za TENT. Očekivana dnevna proizvodnja sa ovog sistema biće oko 20 hiljada tona lignita dnevno.

Delovi tračnih transportera u dužini između 350 i 400 metara bili su pod vodom koja je ispumpana pumpama.

Oprema je sređena i uključena u proizvodni proces na sistemu gde lignit otkopava rotorni bager "glodar 8". Početak rada još jednog sistema za proizvodnju uglja u RB "Kolubara" je izuzetno važan za stabilizaciju proizvodnje lignita i električne energije, navodi se u saopštenju EPS-a.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image