• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Potvrđeno: Mišković prodao deo u Delta Đeneraliju

Izvor Tanjug

Izlazak Delta grupe Miroslava Miškovića iz osiguranja Delta Đenerali Srbija, nije neočekivan i u skladu je sa dogovorom postignutim kada je Đenerali grupa prvi put ušla na tržište Srbije, kažu iz italijanske kuće.

To kaže predsednik Delta Đenerali osiguranja Andrea Simončeli, i tako potvrdio da je sada to srpsko osiguranje potpuno u italijanskom vlasništvu.

"U početku je Delta grupa bila veoma važan partner, a sada je Đenerali prilično popularan na tržištu i može sam da nastavi poslovanje u Srbiji", rekao je Simončeli Tanjugu.

On je podvukao da prodaja Miškovićevog udela nije bile neočekivana, i da je bila zapisana u ugovoru.

"Kada je Đenerali 2006 . odlučio da dođe na srpsko tržište, već je u to vreme predviđeno da ćemo kasnije postati vlasnici 100 odsto akcija. Još tada je postojala opcija da otkupimo udeo u periodu od oko 10 godina", rekao je Simončeli i dodao da to dokazuje da Đenerali veruje u Srbiju i perspektivu ovog tržišta.

Simončeli je podsetio da je Đenerali prvobitnim potpisivanjem ugovora postao vlasnik udela od 51 odsto, dok je udeo kompanije Miroslava Miškovića iznosio 49 odsto. Sada je to osiguranje u Srbiji 100 odsto u vlasništvu Đenerali grupe.

Tanjug je 16. maja preneo je informaciju da je Italijanska kompanija Đenerali preuzela puno vlasništvo nad kompanijom Delta Đenerali, drugoj po veličini osiguravajućoj kući u Srbiji.

GPH, holding kompanija Đenerali grupe za područje centralne i istočne Evrope, sklopila je sporazum o kupovini manjinskog udela od 49 odsto od srpske Delta grupe vlasnika Miroslava Miškovića, u kompaniji Delta Đenerali osiguranje Beograd, saopštila je ta kompanija.

Generali je na ovaj način stekao potpunu kontrolu i u Delta Đenerali reosiguranju, Delta Đenerali dobrotvornom penzijskom fondu i kompaniji "Blutek auto".

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image