• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić za više britanskih investitora u Srbiji

Izvor Tanjug

Premijer Srbije rekao je britanskom ministru za evropske poslove Dejvidu Lidingtonu da bi veće prisustvo britanskih investitora doprinelo bržem sprovođenju ekonomskih reformi u Srbiji.

Premijer Aleksandar Vučić je obavestio Lidingtona da predstoji usvajanje seta reformskih zakona u Skupštini, koji će biti od presudnog značaja za jačanje srpske ekonomije.

Lidington je izrazio saučešće povodom žrtava nedavnih poplava u Srbiji i dodao da, pored pomoći koju je Velika Britanije do sada uputila, planira da pošalje nekoliko vozila za potrebe Crvenog krsta.

On je ponovio spremnost Britanije da pomogne i u ekonomskom oporavku Srbije, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Premijer Vučić se zahvalio na podršci.

Vučić i Lidington su razgovarali i o bilateralnim odnosima, koji su ocenjeni kao dobri, predstojećim izborima na Kosovu i Metohiji, kao i o regionalnoj saradnji.

U tom smislu, britanski zvaničnik pozitivno je ocenio posetu srpskog premijera Bosni i Hercegovini, kao prvu koju je Aleksandar Vučić imao u svojstvu predsednika Vlade.

Lidington je prethodno razgovarao sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i prvim potpredsednikom Vlade i šefom diplomatije Ivicom Dačićem.

On je posetio i Crveni krst gde je najavio novu tehničku pomoć vlade Velike Britanije za ugrožene u poplavama, navela je britanska ambasada na Tviteru.

Lidington bi trebalo da se sastane i sa poverenikom za informacije od javnog začaja Rodoljubom Šabićem.

Iz Beograda, britanski ministar putuje u Sarajevo.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Nismo zaboravili

A sto da ih molimo da nam pomazu njihovi investitori,pa zar nije dovoljno samo da nam vrate one zlatne polugice sto ih odnese kralj Petar?

special image