• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hoće li biti zapošljavanja zbog olakšica?

Izvor Tanjug

Predstavnici domaćih kompanija još razmatraju mogućnost da li će i u kojoj meri iskoristiti poreske olakšice za nova zapošljavanja koje stupaju na snagu 1.jula.

Milan Bukumirović, finansijski direktor kompanije Knjaz Miloš izjavio je da će ovo preduzeće razmotriti olakšice i sa njima se ozbiljno pozabaviti.

"Mi ćemo te olakšice razmotriti i sa njima ćemo se ozbiljno pozabaviti, tako da još uvek nemamo konkretne zaključke", izjavio je on Tanjugu na a Konferenciji finansijskih direktora u Aranđelovcu koji organizuje Tsomokos Group International (TGI).

Ivan Kostadinović, finansijski direktor Bambija rekao je da su planovi ove kompanije za 2014.godinu veoma ambiciozni, te da rast zahteva određene resurse.

"Mi beležimo rast u prvom kvartalu ove godine u odnosu na isti period lane i imamo veoma ambiciozne planove za ovu godinu. Nismo raspravljali na tu temu, ali sam rast zahteva određene resurse", ocenio je on za Tanjug i naveo da će ova mogućnost biti sigurno razmotrena.

Zakonom je predviđeno da će poslodavac od 1.jula imati pravo na povraćaj 65 odsto plaćenog poreza ako je zasnovao radni odnos sa najmanje jednim, a najviše sa devet radnika, 70 odsto ako zaposli od 10 do 99 radnika i 75 procenata za zapošljavanje najmanje 100 novih radnika.

"Meni se olakšice čine zanimljivim i analizirmo ih. Smatramo da će nam biti mnogo isplativije iskoristiti ovo što Vlada nudi nego zaposliti nove ljude direktno sa biroa", izjavio je Tanjugu direktor ITM Grupe Toplica Spasojević.

On ipak dodaje da će ova kompanija sigurno iskoristiti ove podsticaje za otvaranje novih radnih mesta, ali navodi da ove mere moraju da budu sveobuhvatne.

"Ako nam već Vlada nudi takvu mogućnost, onda moramo da probudimo inspekcije i suzbijemo rad na crno da ne bi firme koje zapošljavaju sa biroa imale nelojalnu konkurenciju", rekao je on.

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bole

Ma kakav bre posao sto zavaravate ovaj narod koliko je ljudi bez posla

backo

smesno smesno

nebojsa

Rece Toplica,posteni tajkun.

special image