• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svaka treća srpska firma nema nijednog zaposlenog

U Srbiji je u 2013. poslovalo 26.248 privrednih društava bez ijednog zaposlenog, što je blizu trećine ukupnog broja svih privrednih subjekata, izjavila je danas Ružica Stamenković iz Agencije za privredne registre.

"Ova preduzeća su prošle godine iskazala gubitak od 35 milijardi dinara, koji je za oko 38 odsto manji u odnosu na prethodnu godinu”, navela je ona na konferenciji za novinare.

Prema njenim rečima, u njima je angažovana čak jedna desetina ukupnih sredstava privrede, na njih otpada oko 20 odsto kumuliranih gubitaka privrede, a svoje poslovanje su finansirali sa 65 odsto od pozajmljenih sredstava.

"Preduzeća bez ijednog zaposlenog su najbrojnija u sektorima trgovina na veliko i malo, u prerađivačkoj industriji i u sektoru stručne, naučne, inovativne i tehhničke delatnosti. Najveći broj ovih društava su mala privredna društva”, izjavila je Stamenković predstavljajući rezultate poslovanja privrede u 2013.godini.

Ovim preduzećima pripada i veliki broj društava koja su u stečaju i likvidaciji, blokadi, deo je iz grupe novoosnovanih, deo je privatizovan, ali, kao je rekla predstavnica APR-a, oko 15.000 je onih za koja se pretpostavlja da su osnovana za dodatno obavljanje nekih delatnosti.

"Interesantno je da 22 preduzeća imaju prihod veći od 4,4 miliona evra, odnosno ispunjavaju uslove za obavljanje revizije”, zaključila je ona.

Tagovi

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ceca

Po kom zakonu je dozvoljeno da propadnu firme naprimer trgovina u kojoj sam i ja radila I ostala bez posla evo nastala je 19.a .god.kako sam na Birou hoće li neko da nas isplati ili radnici nemaju prava potraživanja?T.P.PROMET U PAZINSKOJ NA VOŽDOVCU?

Pcelica

Pa naravno da nemaju nijednog zaposlenog kad ne prijavljuju svoje radnike. Kada bi inspekcija radila svoj posao, umesto sto prima mito ne bi toga bilo. Ali ovo je Srbija.

vp

Neprijavljeni radnici bez socijalnog, penzionog itd! naravno da nema zaposlenih! Verovatno smo jaaako napredovali I rade roboti!

special image