• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Seme koje se deli ratarima nije GMO

Izvor Tanjug

Svo seme koje je dobijeno kao pomoć ratarima iz poplavljenih područja prošlo je inspekcijsku kontrolu i utvrđeno je da nije genetski modifikovano, rekli su ''Politici'' u Ministarstvu poljoprivede.

Kako piše taj list među donatorima semena kukuruza i povrtarskih kultura za poljoprivrednike iz polavljenih područja bila je i kompanija ''Monsanto'', koja je u javnosti uglavnom poznata kao vodeći proizvođač genetski modifikovanog semena.

Na sam pomen imena te firme, koja je ovu informaciju o donaciji stavila i na svoj sajt nametnulo se pitanje šta je poklonjeno i kako smo takvu donaciju prihvatili, jer je kod nas, podseća današnja ''Politika'' zabranjeno uzgajanje, promet i upotreba takvih biljaka.

U Ministarstvu poljoprivrede ''Politici'' su rekli da je svo seme prošlo inspekcijsku kontrolu, da je utvrđeno da nije genetski modifikovano, kao i da kompanija ''Monsanto'' nije jedini donator semena, i da je seme doniralo još nekoliko kompanija.

Dr Miladin Ševarlić rekao je za ''Politiku'' da potrošači brze hrane u Srbiji nisu adekvatno zaštićeni, jer su ostali uskraćeni za informaciju da li proizvodi koje kupuju mogu biti i od stoke hranjene GM sojom.

Prema njegovim rečima, pitanje je i da li su sankcije koje su propisane zakonom i podzakonskim aktima adekvatne i na koji način ćemo se u budućnosti braniti od ovog i sličnih primera.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Tomazino

Imali mi naša semena. Al šta ćeš... Tudje je uvek "bolje i sladje".

Геџет

Да, дааа... И на бусу пише Ласта, па ниједан не лети

special image