• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Privremeno prekinuta privatizacija C marketa

Izvor Beta

Agencija za privatizaciju saopštila je danas da je donela odluku o privremenom prekidu postupka privatizacije preostalog dela akcija (16,26 odsto) društvenog kapitala Trgovinsko akcionarskog društva "C market".

Kako se navodi, privremeni prekid privatizacije "C marketa" biće sve dok se u saradnji sa Ministarstvom privrede ne utvrde bitni elementi postupka privatizacije, kako bi se stvorili preduslovi za postizanje veće cene prodajnog paketa akcija.

Dodaje se da je Agencija za privatizaciju informisala Ministarstvo privrede o dosadašnjem postupku sprovođenja tenderske prodaje i zatražila instrukcije za dalje postupanje.

U saopštenju se podseća da je javni poziv za prodaju društvenog kapitala "C market" putem tendera, objavljen 10. avgusta 2012, a Tenderska komisija donela je 1. marta 2013. odluku o započinjanju pregovora sa jedinim ponuđačem, belgijskom Delez grupom (Delhaize Group).


Početna cena vrednosti akcija "C marketa", u tenderskom postupku koji je započet 2012. utvrđena je na osnovu procene vrednosti kapitala na dan 31. decembar 2011, a početna cena preostalog dela paketa akcija "C marketa" iznosila je 9.576.190,72 evra, odnosno 295,45 evra po akciji.

Naglašava se da je Agencija za privatizaciju je tokom 2013. dva puta donosila odluke o privremenom prekidu postupka privatizacije s obzirom da je za vreme sprovođenja postupka pregovora sa jedinim ponuđačem na tenderu, od strane pravosudnih organa obaveštena da je potrebno da se postupak privatizacije privremeno obustavi do okončanja istražnih radnji povodom transakcije iz 2005.

Prema poslednjem izveštaju nadležnih organa, kako se dodaje, prvobitne pravne smetnje za sprovođenje tenderske prodaje preostalog paketa akcija "C Marketa" više ne postoje.

"S obzirom na kratke rokove za okončanje transakcije i vremenski protok duži od dve godine od momenta procene vrednosti kapitala subjekta, Agencija za privatizaciju je ocenila da su se stekli uslovi za privremeni prekid postupka", naglašava se u saopštenju.

Podseća se i da je odredbom člana 25a stav 1. Zakona o privatizaciji predviđeno da prekid postupka privatizacije traje dok postoje razlozi koji onemogućavaju prodaju kapitala, odnosno imovine, a najduže 180 dana od dana donošenja odluke o prekidu postupka, kao i da, dok traje prekid postupak privatizacije, prestaju da teku svi propisani rokovi.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image