• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na Sajmu zapošljavanja u Boru nudili 162 mesta

Izvor Tanjug

Na 11. Sajmu zapošljavanja u Boru, koji i ove godine organizuje Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ), 24 poslodavca ponudila su ukupno 162 radna mesta nezaposlenim licima.

"Najveći broj slobodnih radnih mesta je iz oblasti elektro struke, trgovine, ugostiteljstva i građevinarstva. Nadamo se da će svoj cilj danas ostvariti i poslodavci, pronalaženjem odgovarajućeg kadra, kao i nezaposleni pronalaženjem posla", kaže za Tanjug direktor Filijale NSZ Bor, Sonja Stanković.

U opštini Bor, kako navodi, na evidenciji NSZ nalazi se 6.300 lica, više je žena nego muškaraca i veliki broj nezaposlenih lica, više od 60 odsto su ona koja na posao cekaju duže od godinu dana.

"Nezaposlenih lica ispod 30 godina starosti ima nešto manje od trećine, tačnije 30 odsto. Na evidenciji imamo praktično sva zanimanja, tako da ne bi mogli da kažemo da su neka suficitarna ili deficitarna", predočava Stankovićeva.

Ona dodaje da je Sajam zapošljavanja mesto na kome se upoznaju nezaposleni i poslodavci i da će se i narednih godina organizovati slični dogadaji.

Pojedini poslodavci su i do sada učestvovali na Sajmu a neki su tu prvi put.

"Mi predstavljamo osiguravajuće društvo kome su potrebni radnici za prodaju neživotnog osiguranja na terenu. Zahvalni smo NSZ što nam je omogućila da učestvujemo na Sajmu i očekujemo da ćemo pronaći prave ljude za ovaj posao, jer nam je namera da zaposlimo veći broj radnika", kaže Olgica Jovanović, predstavnica jedne osiguravajuće kuće.

U potrazi za poslom na Sajmu se obrela i Milica Rajković.

"Završila sam Gimnaziju u Boru i živela 13 godina u Grčkoj. Sada sam se vratila u Srbiju i više od godinu dana tražim posao. Znam da to nije lako, i do sada nisam bila uspešna. Nadam se da će ovakvi Sajmovi pomoći bržem zapošljavanju, pre svega mladih ljudi", izjavila je Milica Tanjugu.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bole

I ja bi da se zaposlim imam dvoje dece nemam nikakvog primanja

special image