• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Udovički:Nećemo porediti plate hirurga i policajca

Izvor Tanjug

Na jesen treba očekivati širi paket zakona koji će sveobuhvatno regulisati rad u javnoj upravi, ali i uvesti red kada je reč o platama, najavila je ministarka za državnu upravu i lokalne samouprave Kori Udovički.

"Ali, plate hirurga i policajaca neće biti upoređivane jer je to neuporedivo", istakla je ministarka Udovički na današnjoj konferenciji "Unapređenje upravljanja javnim finansijama na lokalnom nivou".

Udovički je je prilikom preuzimanja funkcije zatekla gotov zakon o zaposlenima u jedinicama lokalne samouprave, koji će, međutim, biti revidiran.

Istakla je da postoje dva velika problema u Srbiji - nedovršena tranzicija i finansijska nedisciplina i način na koji regulišemo poslovanje.

"Kod nas se donose zakoni kako bi sprečili korupciju i zloupotrebe, ali nažalost, to često sprečava i privredni rast. Često se nekome ne dozvoljava da troši da ne dođe do zloupotrebe", rekla je Udovički i podvukla da sistem mora da se postavi tako da vodi privrednom rastu i boljoj upotrebi sredstava.

U tom smislu, rekla je ona, potrebni su obavezujući planovi koji će biti kontrolisani tako da, kad se krene u investiciju od toga ne može da se odustane.

Udovički je kazala i da predlog Državne revizorske institucije da se investicije realizuju odjednom, nije adekvatan u Srbiji, i bolje je da se, zbog nedostatka novca, investira po fazama.

Govoreći o investicijama, ona je podsetila i na problem izdavanja građevinskih dozvola, i istakla da se one daju da bi se nešto gradilo, a ne da se sprečava gradnja i da predmeti stoje u fioci.

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Suncica km

U pravu je. Policajac te pusti sa 20e,a kod hirurga bez 200 ne idi.

86

Policajci zavrse kurs pa rade a hirurzi trebaju min 15 god da se školuju da postanu hirurzi

komsija

Kad je tako pametna sto ne trazi da je cuvaju i obezbedjuju hirurzi nego policajci!!!

special image