• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Arsić: Ostavka ispravna, hrabra i poštena odluka

Izvor Beta

Profesor Ekonomskog fakulteta Milojko Arsić ocenio je danas da je odluka dosadašnjeg ministra finansija da podnese ostavku ispravna, hrabra i poštena.

 Arsić: Ostavka ispravna, hrabra i poštena odluka Izvor: MONDO/Petar Stojanović

Izvor: MONDO/Petar Stojanović

"Niko ne treba da učestvuje u sprovođenju politike sa kojom se ne slaže", rekao je povodom ostavke ministra Lazara Krstića agenciji Beta Milojko Arsić, koji je svojevremeno dao ostavku na mesto u Savetu guvernera kada je menjan Zakon o NBS.

Arsić je dodao da ta ostavka nije iznenađenje jer su se već neko vreme naslućivale razlike u pogledu shvatanja brzine i obima sprovođenja fiskalne konsolidacije i reformi.

"Nekoliko puta Lazar je najavljivao rokove koji su potom produžavani i mere koje su potom odlagane. Nije imao razloga da pristaje na tako stanje u kojem bi Vlada sprovodila bitno drugačiju politiku od one koju on smatra potrebnom", rekao je Arsić, koji je i urednik Kvartalnog monitora, kritičke ekonomske publikacije koju pravi FREN i u kojoj je kritikovan obim i brzina reformi u Srbiji.

Govoreći o mogućim daljim tokovima reformi, Arsić je rekao da ostaje da se vidi kakvi će rezovi biti sprovedeni, ali da mu se čini da su najavljene mere "polovične" i da neće biti dovoljne.

"Možda će ostavka Krstića olakšati sprovođenje reformi jer će ljudi shvatiti da je stanje ozbiljno. Ministar nije bez razloga podneo ostavku i ako se ne sprovedu reforme preti opasnost od bankrota", rekao je on.

 Dosadašnji ministar finansija u Vladi Srbije Lazar Krstić podneo je danas ostavku na tu funkciju zbog, kako je rekao, istog cilja ali neslaganja s premijerom Aleksandrom Vučićem oko toga koliko intenzivno i koliko brzo treba da se sprovode reforme.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Predizborni slogan

Svom snagom u reforme!

special image