• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Švajcarci tuže Nevenu zbog "krađe" kosilija

Izvor Beta

Firma Hemoflor (Chemoflor) sa sedištem u Švajcarskoj, korisnik licence "kosili", pokrenuće postupak za poništenje žiga novog proizvoda "kosalija" koji je plasirala Nevena iz Leskovca.

Prema tvrdnjama Hemoflora, upotrebom imena "kosalija", firma iz Leskovca vrši falsifikovanje originalnog žiga "kosili" čiji je vlasnik švajcarska kompanija Grete, kako vizuelno tako i fonetski.

Hemoflor će od sudskih organa zahtevati privremenu mere zabrane proizvodnje i prodaje svih proizvoda pod nazivom "Kosalija", što treba da dovede do povlačenja i uništenja sve robe koja se nalazi na tržištu pod tim nazivom.

Protiv kompanije pod državnom brigom jer je u restrukturisanju, Nevene, će kod nadležnih sudskih organa, biti pokrenut postupak zbog korišćenja ambalaže koja je deo decenijskog imidža brenda "kosili", jer se, kako tvrde u Hemofloru, radi o vizuelnoj obmani potrošača.

Firma Hemoflor narednih dana obavestiće javnost o tome ko će biti novi korisnik podlicence za brend "kosili", što podrazumeva pravo proizvodnje, uslužne proizvodnje, prodaje i distribucije na teritoriji bivše Jugoslavije.

Leskovačka Nevena krenula je krajem juna ove godine, proizvodnju nove bebi kolekcije pod nazivom "kosalija".

Pošto je Nevena izgubila licencu za "kosili", jer nije imala da plati 600.000 evra za njeno korišćenje, pokrenula je novi brend.

Prema tvrdnjama menadžmenta leskovačke firme, novi brend zaštićen je kod Zavoda za zaštitu intelektualne svojine i međunarodne agencije VIPO.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

vlada

U SFRJ ovako nešto nije moglo da se dogodi.

eeee

ono za Pionir je glupost ali ovo je bas ocigledno

special image