• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vulin: Samo od 1. juna zaposleno 42.598 ljudi

Izvor Tanjug

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da je u periodu od 1. juna do 1. septembra u Srbiji otvoreno 42.598 novih radnih mesta.

Vulin je tokom posete Edukativnom centru za obuke u profesionalnim radnim veštinama u Novom Sadu, gde je polaznicima projekta "Inovativni sistem za unapređenje znanja i veština - Znanje svima", uručio sertifikate o završenim kursevima kulinarsta, pekarstva, slastičarstva, rukotvorina i izrade suvenira, rekao da je otvaranje tolikog broja radih mesta zaista dobra vest za Srbiju i predstavlja uspeh.

Vulin je kazao da je ovaj period godine sezona i ona doprinosi povećanju broja radnih mesta, ali je naglasio da je broj novih radih mesta u odnosu na prošlu godinu veći za 18 procenata.

"Posebno raduje što su više od 51 odsto novozaposlenih žene, koje je, kako pokazuje praksa, mnogo teže zaposliti", rekao je Vulin.

Po njegovim rečima, ovi podaci govore i o nekoliko drugih stvari, a to je da se sada već postojeća radna mesta prijavljuju i da zahvaljujući boljoj politici države smanjuje broj zaposlenih "na crno".

Povećanju broja novih radnih mesta, prema Vulinovi rečima, doprinela je činjenica što je inspekcija rada stavljena u funkciju i što su date subvencije za otvaranje novih radnih mesta.

"Poslodavci su videli da im se više isplati da prijave i zaposle radnika nego da zbog neprijavljivanja dolaze u sukob sa državom i budu kažnjavani", rekao je Vulin.

Komentari 10

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Lana

Hahaha. U kojoj zemlji neka mi neko kaze da se selim tamo odmah?!? Pa za ove je Sloba bio dete u obdanistu.

NIKOLA

ZASTO DIRTE VULINA PA NAROD GLASA OVAKE

istina

Ali covece, ministre, podnesi ostavku, jer to sto ti pricas je vredjanje i potcenjivanje inteligencije srpskog naroda. Dva fakulteta imam i drzavni i privatni a zivim od hobija koji je prerastao u poslic, nije sto necu da radim nego sto nema posla. Boli me kada cujem ovakve gluposti a da budem clan stranke, hvala, ne zelim.

special image