• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vulin: Vrlo brzo odluka o platama i penzijama

Izvor Tanjug

Ministar rada Aleksandar Vulin izjavio je danas da će detalji o merama za smanjenje plata i penzija biti predstavljeni vrlo brzo i "da su tu svi elementi na osnovu kojih će se doneti ta odluka".

"Saznaćemo vrlo brzo, ali hajde da radimo jednu pa drugu stvar. Kada uređujemo minimalnu zaradu i tu morate poći od najave za smanjivanje plata i penzija jer ne možete doneti odluku o smanjivanju plata i penzija pre nego što se reguliše minimalna zarada", rekao je Vilin novinarima nakon sednice SES-a .

On je rekao da su to ozbiljni delovi računice i da je najlakše izaći sa gotovim rešenjem, ali da je potrebno da to rešenje bude sprovedeno u život.

"Mi hoćemo da ga sprovedemo u život, predsednik vlade se vratio i zna se red. Mislim da su svi elementi tu, imamo stav MMF-a, i to je trebalo sačekati da nam kažu šta oni žele od nas, imaćemo i stav Socijalno ekonomskog saveta kada je u pitanju minimalna zarada i na osnovu toga na nama je da donesemo odluku", kazao je Vulin.

"Stav MMF-a je isti svuda u svuda u svetu- režite na svoj način, jako smanjite penzije i jako smanjite zarade, davanja, kako u javnom tako i socijalnom sektoru, sve što možete izbacite i ono što ne možete posebno izbacite i gledajte da preživite sa svim tim. To je uvek stav MMF-a", naveo je Vulin.

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Neko

Kriva drina sta lupas bre,gde ti zivis,da smanje poljoprivrednicima penzije a 80 posto su primanja od deset hiljada.

sila

A da li je stav MMF-a da ako nemate mogucnost ne placate infostan jer Vam jedino preostaje da pokusate da prezivite?!?!!!

Kriva drinade

@sila Resite već jednom,smanjenje penzije i plate,linearno ili progresivno,sumaro mislim da su min. I prosećne plate više. Samo oko 210 000 polj. Penzioneri kliko je velikih sam bok zna. Samo retki su poslodavci koji žele pslovnost,više su za profit i ne plačanje poreze. Unutra legalne ekonomije ima ilegala sivilo koje je dirigent života. A? Vulin je levičar ali u ekrtra desnici.

special image