• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vulin sa MMF-om o ZOR-u, socijalnom dijalogu...

Izvor Tanjug

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa predstavnicima misije MMF o aktivnostima Ministarstva u oblasti socijalnog dijaloga, socijalne zaštite, radnog zakonodavstva…

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva rada, predstavnike MMF-a na čelu sa Zuzanom Murgasovom, zanimali su detalji sprovođenja novog Zakona o radu, planiranje sredstava i aktivnosti neophodnih za rešavanje statusa viška zaposlenih u preduzećima koja su bila u postupku restrukturiranja do stupanja na snagu aktuelnog Zakona o privatizaciji (13. avgust 2014. godine), kao i racionalizacija javnog sektora.

Predstavnici MMF-a obavešteni su da su u toku aktivnosti posebne radne grupe za harmonizaciju svih propisa u oblasti radnog zakonodavstva sa propisima Evropske unije i Međunarodne organizacije rada.

Takođe im je rečeno da će Ministarstvo sledeće godine pripremiti niz novih zakona - Zakon o zapošljavanju i osiguranju za slučaj nezaposlenosti, Zakon o penzijskom i invalidskom osiguranju, Zakon o socijalnom preduzetništvu, dodaje se u saopštenju.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

gogili1209

Jadno da radis kod vajnog privatnika po12 i visr sati, da ne znas za praznik, odmor, ne daj Boze bolesz, a da pri t primis pet hiljada jednom i dva, tri meseca ako se gazda i toga seti. Pri tom on ti kaze da je kriza i da nema, a ide na letovanje, zimovanje, zida kucu, a tebe ko j... i ko to proverava? Niko. I kome da se zalis? Nikome. Plate nema ni na ruke a kamoli racun...O tome malo popricajte.

special image